Ασπίδα «Hızır Reis» κατά των ελληνικών παρενοχλήσεων στο Αιγαίο

Η νέα δύναμη της Τουρκίας στα υποβρύχια συστήματα ονομάζεται Hızır Reis (άλλο ένα οθωμανικό όνομα).

Σύμφωνα με τα τουρκικά φιλο-κυβερνητικά ΜΜΕ, «το εγχώριο και εθνικό υποβρύχιο, που αποτελεί το νέο μάτι της Γαλάζιας Πατρίδας, δεν θα αφήσει τον εχθρό να την διασχίσει».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Hızır Reis;

Ενώ το Piri Reis εκτελεί επί του παρόντος αποστολή στο Αιγαίο,

ένα δεύτερο υποβρύχιο προστέθηκε στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Το Hızır Reis, το οποίο διαθέτει χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου, καθελκύστηκε πρόσφατα. Υποβάλλεται σε δοκιμές εδώ και αρκετό καιρό και θα αρχίσει να εκτελεί την αποστολή του το 2024. Το υποβρύχιο Hızır Reis είναι ένα από τα νεότερα και πιο προηγμένα υποβρύχια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Το υποβρύχιο αυτό είναι το πρώτο δείγμα των υποβρυχίων κλάσης Reis, που κατασκευάστηκαν στην Γερμανία.

Το υποβρύχιο Hızır Reis παραδόθηκε στην Τουρκία το 2020 και η παράδοσή του στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιήθηκε το 2021.

Το υποβρύχιο αυτό είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχει αναπτυχθεί για την αποτελεσματική καταπολέμηση τόσο επιφανειακών όσο και υποβρύχιων στόχων. Το υποβρύχιο Hızır Reis διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά όπως αθόρυβη πλοήγηση, προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και ηλεκτρονικού πολέμου, πυραύλους και τορπίλες μεγάλου βεληνεκούς. Από την άλλη πλευρά, συμβάλλει στο να διαδραματίσει το τουρκικό ναυτικό σημαντικό ρόλο στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα