Αρνήθηκε τα πάντα στην αντεξέταση του ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

«Εγώ δεν πήγα στη Νομική Υπηρεσία για να κάμνω τις προσωπικές μου δουλείες, ούτε πήγα στη Νομική Υπηρεσία για να αυτοεξυπηρετηθώ. Εργαζόμουν νυχθημερόν αφοσιωμένος στη δουλειά μου και μόνο και είχα εγκαταλείψει τις προσωπικές μου υποθέσεις».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου κατά την αντεξέταση του από την Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου δήλωσε επίσης ότι αδίκως βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου και είναι και άνεργος από τότε που έφυγε από τη Νομική Υπηρεσία.

«Ποτέ

δεν συναντήθηκα με τον Κυπρίζογλου»

Απαντώντας σε ερωτήσεις και σε υποβολές του Εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Ηλία Στεφάνου, κατά τη δεύτερη μέρα της αντεξέτασης του, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι ουδέποτε συναντήθηκε με τον κ. Κυπρίζογλου στη Νομική Υπηρεσία κατά την επίδικη περίοδο παρά το ότι, όπως υποστήριξε, του είχε ζητήσει να συναντηθούν τρεις φορές.

«Εγώ τη συγκεκριμένη περίοδο δεν τον είχα δει ούτε για να συζητήσουμε παλιές προσωπικές μου υποθέσεις ούτε για να συζητήσουμε υποθέσεις του γραφείου μου» τόνισε ο Ερωτοκρίτου . Από την πλευρά του, ο κ. Στεφάνου υποστήριξε ότι αυτές οι τρεις συναντήσεις έγιναν.

«Καμιά σχέση με την οικογένεια Νεοκλέους»

Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε, επίσης, ότι δεν είχε καμία σχέση ούτε τον συνδέει προσωπική φιλιά με την οικογένεια Νεοκλέους ούτε με το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους.

Πέραν τούτου, πρόσθεσε, «το lifestyle μας ήταν διαφορετικό. Εγώ προέρχομαι από μια ταπεινή οικογένεια…ούτε η προσωπική μου οικογένεια, η πατρική, είναι πλούσια ούτε η οικογένεια που έχω είναι πλούσια. Συνεπώς ήταν δύο διαφορετικοί κόσμοι» .

«Δεν ήθελα καμιά επαφή με δικηγόρους τραπεζών»

Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ακόμη ότι δεν ήθελε να έχει επαφή με δικηγόρους τραπεζών «διότι τα πραγματικά μου συναισθήματα έναντι των τραπεζών, ιδιαίτερα αυτών που με τα υψηλόβαθμα στελέχη επήραν τα λεφτά του κόσμου και οδήγησαν τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού στη φτώχεια, είναι μέχρι σήμερα πάρα πολύ αρνητικά».

Ο κ. Στεφάνου υπέβαλε στον κ. Ερωτοκρίτου ότι είχε τον πλήρη έλεγχο της υπόθεσης αγωγής που καταχώρησε από την πρώτη μέρα και πως είχε πολύ καλή επικοινωνία με τον κ. Κυπρίζολου, ο οποίος ενεργούσε, όπως υποστήριξε , σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Ο κ. Στεφάνου υπέβαλε, επίσης, στον κ. Ερωτοκρίτου ότι ενώ ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης τού είχε δώσει σαφείς οδηγίες να μην ασχοληθεί με την υπόθεση Providencia από τη στιγμή που δεν υπήρχαν ποινικά αδικήματα, ο ίδιος πήγε, όπως ισχυρίστηκε, πίσω από την πλάτη του και ζήτησε τον φάκελο της υπόθεσης για επανεξέταση, ενώ γνώριζε τις θέσεις του.

Ο κ. Ερωτοκρίτου διαφώνησε με την υποβολή και είπε ότι είναι αδύνατον ο Πέτρος Κληρίδης να του είπε αυτά τα πράγματα «διότι ο Πέτρος Κληρίδης λέει στη γραπτή του κατάθεση άλλα και στην προφορική του άλλα».

Η αντεξέταση του κ. Ερωτοκρίτου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Απριλίου, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 19 και 21 Απριλίου κατά τις οποίες θα παρουσιαστούν να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης που κλήτευσε η πλευρά του κ. Ερωτοκρίτου, ανάμεσα στους οποίους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο δικηγόρος του κ. Ερωτοκρίτου Χρίστος Πουργουρίδης ανέφερε κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία ότι θα καλέσει τον Πρόεδρο να καταθέσει στις 21/4, εάν μπορεί και ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο με ενδιάμεση απόφαση στις 3/3/2016 έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση και κάλεσε τους κατηγορούμενους σε απολογία.

Για την υπόθεση, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, και της κατάχρησης εξουσίας.

Αντιμετωπίζει επίσης, τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε τον κ. Ερωτοκρίτου από την κατηγορία της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα