"Άκρως παραγωγικές" οι συναντήσεις Nεοφύτου στο Στρασβούργο

Άκρως παραγωγικές, χαρακτήρισε τις επαφές του στο Στρασβούργο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Η έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο, αποτελεί την ευχάριστη είδηση μέσα στα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με τα όσα μετέφερε από τις συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σημαντική αναφορά έκανε ο κ. Νεοφύτου, στο ότι οι αξιωματούχοι που συνάντησε, του μετέφεραν ότι θεωρούν την

Κύπρο ως αξιόπιστο εταίρο.

Η πιο σημαντική όμως διαπίστωση στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι ότι όπως τον διαβεβαίωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, «Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, περνά μέσα από την λύση του Κυπριακού».

Στη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ανασκόπηση της κατάστασης στην Κύπρο για την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις.

Ο Πρόεδρος Juncker συνεχάρη την Κύπρο για την επιτυχία της για την έξοδο από το μνημόνιο και επανέλαβε ακόμα μία φορά το προσωπικό του ενδιαφέρον και την στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κος Νεοφύτου επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς πως επιθυμεί λύση του Κυπριακού δεδομένου όμως ότι η Τουρκία, θα σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα επιτευχθεί η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος με σεβασμό στις Ευρωπαϊκές αρχές και το διεθνές δίκαιο .

Keywords
Τυχαία Θέματα