Άρχισε η συνομολόγηση του επικαιροποιημένου μνημονίου

Με στόχο τη συνομολόγηση του επικαιροποιημένου μνημονίου, άρχισε στο Υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικας, με τον ΥΠΟΙΚ, Χάρη Γεωργιάδη.

Στη συνάντηση παρευρίσκεται και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου υπάγεται και η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Πέραν των ζητημάτων που αφορούν τα δημοσιονομικά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο τραπέζι θα τεθούν και τα ανοικτά θέματα του τραπεζικού τομέα και δη το ζήτημα

των πακετοποίησης και πώλησης δανειακών χαρτοφυλακίων (loan securitization), αφού στο ΥΠΟΙΚ βρίσκονταν και το Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Γιώργος Συρίχας και η Ανώτερη λειτουργός της ΚΤΚ Αργυρώ Προκοπίου.

Πριν τη διευρυμένη συνάντηση, οι επικεφαλής της Τρόικας είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση διάρκειας μίας περίπου ώρας με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Πετρίδη.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ να εκφράζουν αισιοδοξία ότι ενδεχομένως η επικαιροποίηση θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, οι συναντήσεις των επικεφαλής των δανειστών αναμένεται να ολοκληρωθούν και τυπικά αύριο με συνάντηση με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία επιστρέφει σήμερα από την Φρανκφούρτη, όπου μετέβη για τη μηνιαία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα