Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες. Η επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού έρχεται μετά από εκείνες με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Φρανσουά Ολάντ, οι οποίες έφεραν τα καλά νέα για την πορεία της διαπραγμάτευσης το απόγευμα της Τετάρτης.

Η συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο αφορούσε μεν τις διαπραγματεύσεις αλλά το κυρίαρχο

θέμα ήταν ο ελληνικός αγωγός. Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει πρόοδος και εκφράζεται αισιοδοξία από την πλευρά της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαδικασιών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η επικοινωνία αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του αφεντικού της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, στην Ελλάδα και τις συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο STAR, δήλωσε για τον ελληνικό αγωγό "στη Ρωσία είχαμε μία εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Και θεωρώ μίζερη την ανταπόκριση μέρους του ελληνικού τύπου που είπαν για "φιάσκο", για «άνθρακες ο θησαυρός». Προέτρεξαν, αυτές οι δουλειές δεν κλείνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Συζητήσαμε για ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ που θα κάνει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο αν υλοποιηθεί γιατί έχουμε ήδη τον αγωγό TAP".

Keywords
Τυχαία Θέματα