Αρχή στη σχολική χρονιά με διαμάχες και μικροελλείψεις

Άνω τελεία βάζει η ΠΟΕΔ στη διαμάχη με το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση κυρίως με το καθεστώς εργοδότησης των εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τις ανάγκες στη δημοτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, κ. Φίλιο Φυλακτού.

Ο κ. Φυλακτού σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα "Πρωτοσέλιδο", ανέφερε ότι η ΠΟΕΔ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να επιλυθούν προβλήματα το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία πρέπει ακόμα να συζητηθούν τόνισε,

ωστόσο "σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο για πολλούς μαθητές στα δημοτικά, είναι μέρα χαράς και είναι κρίμα να χαλάσουμε το κλίμα αυτό".

"Ότι και να συμβαίνει μεταξύ ΠΟΕΔ και Υπουργείου Παιδείας", σημείωσε, "σήμερα σημασία έχει να μπουν τα παιδιά στα σχολεία, να έχουν ασφάλεια να ξεκινήσουν τα μαθήματα τους με ανεπαίσθητα προβλήματα".

Όπως ενημέρωσε ο κ. Φυλακτού στις 14.00 σήμερα θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να συζητήσουν προβλήματα που υπάρχουν, με κύριο θέμα συζήτησης, το καθεστώς εργοδότησης των εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τις ανάγκες στα σχολεία.

Είναι πρωτόγνωρο, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, να αντιμετωπίζονται προβλήματα στα σχολεία, με ολόχρονες αντικαταστάσεις. "Ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί τι προβλήματα θα προκληθούν από το μέτρο αυτό, εμείς όμως που τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, γνωρίζουμε πολύ καλά", σημείωσε. Διερωτήθηκε επίσης αν αξίζει τον κόπο αυτή η κίνηση και ποια θα είναι η εξοικονόμηση από μια τέτοια διευθέτηση.

Διαμάχη ΟΕΛΜΕΚ - Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης

Διαμάχη προέκυψε μεταξύ Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και ΟΕΛΜΕΚ για το ζήτημα του προγράμματος του αναλφαβητισμού και της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα "Πρωτοσέλιδο", ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος, σημείωσε ότι η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για δυο μήνες δεν πήραν ξεκάθαρη θέση ενώ ήταν ενήμεροι για τις προθέσεις του Υπουργείου σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ΟΕΛΜΕΚ θέλει να λύνει τα προβλήματα πριν ξεκινήσει η σχολική περίοδος, τόνισε με νόημα ο κ. Ταλιαδώρος, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "φαίνεται η Συνομοσπονδία να θέλει να δημιουργεί τα προβλήματα τον Σεπτέμβρη".

Όπως σημείωσε ο κ. Ταλιαδώρος "δεν έχουμε την απόλυτη γνώση ούτε το Υπουργείο ούτε η ΟΕΛΜΕΚ", για το λόγο αυτό αποφασίστηκε από φέτος να βρεθεί η χρυσή τομή στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος με ώρες πρωί αλλά και απόγευμα.

Κανονικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Τα πλείστα τμήματα κάνουν ήδη μάθημα καθώς την Παρασκευή δόθηκαν προγράμματα, βιβλία και οι μαθητές χωρίστηκαν σε τμήματα, σημείωσε ο κ. Ταλιαδώρος, ενώ έκανε λόγο για μικροελλείψεις.

Ευχήθηκε ότι όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν εντός των επόμενων 2-3 ημερών και για κάποιες ώρες αναμένονται να γίνουν τοποθετήσεις εκπαιδευτικών. Εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι του χρόνου δε θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα και να τελειώσουν όλα αυτά μέχρι τις 15 Ιουνίου, όπως προνοεί η νομοθεσία πλέον.

Για να γίνει αυτό εφικτό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, θα πρέπει να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα από όλους και τον Οκτώβριο να προκηρυχθούν προαγωγές για την επόμενη σχολική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα