Πρεμιέρα για τα δημοτικά σχολεία

Με αισθητή την ένταση που επικρατεί στον τομέα της εκπαίδευσης τις τελευταίες βδομάδες, μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων δασκάλων και καθηγητών με το Υπουργείο Παιδείας, προσέρχονται σήμερα στα δημόσια δημοτικά σχολεία 50.606 μαθητές ανά το παγκύπριο και 12.116 μαθητές στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Σημειώνεται πως στα κατεχόμενα θα λειτουργήσει ένα δημοτικό σχολείο στο Ριζοκάρπασο, στο

οποίο θα φοιτήσουν 15 παιδιά.

Για κάλυψη των αναγκών της στελέχωσης των δημοτικών σχολείων θα εργαστούν 4.410 δάσκαλοι (4.141 μόνιμοι, 269 έκτακτοι), σε σχέση με 4.249 την περσινή χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Υπουργείου Παιδείας και Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελλήνων Δασκάλων είναι ιδιαίτερα τεταμένες, ειδικότερα μετά την έγκριση μειωμένου -σε σχέση με τα συμφωνηθέντα- αριθμού επιπλέον εκπαιδευτικών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την περασμένη Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, επεσήμανε ότι θα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και θα αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν. Η ΠΟΕΔ θα συνέλθει εκ νέου την προσεχή Παρασκευή για να εξετάσει την κατάσταση και για συζήτηση όλων των ζητημάτων την απασχολούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα