Η διαφθορά σε Δ.Υ. και Αστυνομία σε σύσκεψη στο Προεδρικό

H διαφθορά στη Δημόσια Υπηρεσία και στην Αστυνομία, θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης στο Προεδρικό.

Στη σύσκεψη, θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Έφορος Φόρου Εισοδήματος Γιάννης Τσαγκάρης, ο Διευθυντής του ΦΠΑ Δημήτριος Χατζηκωστής και η Επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ Εύα Παπακυριακού.

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ν. Αναστασιάδης, στη

σύσκεψη θα συζητηθούν εν εκτάσει οι τρόποι αντιμετώπισης της διαφθοράς στη δημόσια υπηρεσία και ειδικότερα στην Αστυνομία, καθώς και το πώς θα αντιμετωπιστεί και θα περιοριστεί το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο νομοθεσίες, οι οποίες αποσκοπούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο των διεφθαρμένων αστυνομικών με τον υπόκοσμο, αφού, όπως παραδέχονται, αστυνομικοί συνεχίζουν να διατηρούν δεσμούς με εγκληματικές ομάδες, από τις οποίες δεν αποκλείεται να πληρώνονται και σε μηνιαία βάση.

Οι νομοθεσίες αυτές αναμένεται πως θα τεθούν επί τάπητος κατά τη σύσκεψη, ενώ θα συζητηθούν ακόμη και οι τρόποι με τους οποίους θα καταπολεμηθούν οι φατρίες και το οργανωμένο έγκλημα. «Δεν είναι εύκολο αυτό το εγχείρημα, αλλά θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε και να κτυπήσουμε το οργανωμένο έγκλημα», είχε πει πρόσφατα ο Πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα