Απορρίφθηκε αίτημα για μαρτυρία με τηλεδιάσκεψη

Απορρίφθηκε αίτημα της υπεράσπισης του Ελτίν Μουσταφα για μαρτυρία μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συγκεκριμένα, η Επαρχιακός Δικαστής Δώνα Κωνσταντίνου που εκδικάζει την αίτηση έκδοσης του Ελντίν Μουσταφά απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του εκζητουμένου να καταθέσει με τηλεδιάσκεψη ο ως μάρτυρας υπεράσπισης ο καθηγητής E.G.H Joffe, του London Metropolitan University, από το Λονδίνο.

Η Δικαστής απεφάνθη ότι ο δικηγόρος του εκζητουμένου Ροβέρτος Βραχίμης, υποβάλλοντας

το αίτημα του και λέγοντας ότι ο καθηγητής γνωρίζει για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις χώρες αυτές δεν υποστήριξε δεόντως, το αίτημα και δεν έθεσε ικανοποιητικό υπόβαθρο ώστε το αίτημα να γίνει αποδεχτό.

Η δικηγόρος της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου έφερε ένσταση, στο αίτημα της υπεράσπισης του εκζητουμένου λέγοντας ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορεί να δοθεί μαρτυρία είναι το συμφέρον της δικαιοσύνης και στην προκειμένη περίπτωση δεν ικανοποιείται αυτός ο λόγος.

Ανέφερε περαιτέρω ότι μέχρι τώρα έχει επιτραπεί μαρτυρία με τηλεδιάσκεψη, κατά πλειοψηφία, από το κακουργιοδικείο που εκδίκασε την υπόθεση της πτώσης του αεροσκάφους της “Ηλιος” και σε μία μόνο άλλη υπόθεση σε δικαστήριο της Λεμεσού σε υπόθεση με ανήλικο.

Η Δικαστής ανακοινώνοντας την απόφαση της, είπε πως το Δικαστήριο, αφού ο εκζητούμενος έδωσε τη μαρτυρία του, έχουν δοθεί επανειλημμένες αναβολές σε δικάσιμους μετά από αίτημα του συνηγόρου του εκζητουμένου ώστε αυτός να παρουσιάσει μαρτυρία εμπειρογνώμονα.

Ανέφερε ότι η δικάσιμος της 22ας Ιουλίου, ορίστηκε κατ` αναβολή ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα και ο χρόνος στην υπεράσπιση το εκζητουμένου να παρουσιάσει μάρτυρα.

Πρόσθεσε ότι το Δικαστήριο δεν έχει ενώπιον του μάρτυρα, αλλά αίτημα με μη αποδεκτό υπόβαθρο και ως εκ τούτου αναβάλλει τη διαδικασία και ορίζει νέες δικάσιμους τις 18 και 19 Αυγούστου στις 9.00.

Οι ημερομηνίες ορίστηκαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του δικηγόρου του εκζητουμένου με τον καθηγητή, ο οποίος θα έρθει από το Λονδίνο στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα