Απόψεις για τις Προεδρικές αντάλλαξαν οι Προέδροι ΕΔΕΚ – ΔΗΣΥ

Απόψεις για προεδρικές εκλογές αντάλλαξαν τη Δευτέρα σε συνάντηση τους ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον κ. Σιζόπουλο να δηλώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά τοποθέτηση από μέρους του κόμματος του, προτού ολοκληρώσουν τον εσωκομματικό τους διάλογο.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιζόπολος ανέφερε πως για το κόμμα του «είναι πάρα πολύ νωρίς να πάρει τις τελικές της

αποφάσεις», δεδομένου όπως ανέφερε ότι βρίσκονται σε μια διαδικασία εσωκομματικού διάλογου με τα μέλη και τους ους φίλους της ΕΔΕΚ.

«Ακούμε τις εισηγήσεις τους και τους προβληματισμούς τους -και την ώρα που πρέπει- τα συλλογικά όργανα του κόμματος, όχι πολύ καθυστερημένα φυσικά, θα πάρουν τις τελικές του αποφάσεις», ανέφερε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν υπήρξε κρούση από το ΑΚΕΛ για συνάντηση και αν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως δεν θα περιοριστεί στις όποιες ενδείξεις ή στην όποια σημειολογία», για να προσθέσει ότι η ΕΔΕΚ όπως έχει τονίσει από την αρχή δεν πρόκειται να αρνηθεί  συνάντηση με κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα και με κανένα ενδιαφερόμενο υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ήδη έχουμε συναντηθεί και με τον κ. Ηλιάδη που ζήτησε τη συγκεκριμένη συνάντηση. Εμείς είμαστε θετικοί να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόσκληση συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων», είπε.

Ωστόσο, σημείωσε πως από την πλευρά της η ΕΔΕΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να έχει καμιά τοποθέτηση, προτού ολοκληρώσει τον εσωκομματικό διάλογο και προτού τα συλλογικά της  όργανα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος το ΔΗΣΥ περιορίστηκε να αναφέρει: «Δεν μπορούμε να αποκρύψουμε ότι ακροθιγώς μιλήσαμε και για τις προεδρικές εκλογές, με γνωστές τις θέσεις των δύο κομμάτων».

Εξάλλου, τη συνάντηση απασχόλησαν, επίσης, και εσωτερικά ζητήματα που τρέχουν, όπως οι μεταρρυθμίσεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ μετάφεραν τις θέσεις και τις απόψεις τους, γιατί όπως είπε «θεωρούμε ότι κάποιες από τις προτάσεις μας, αν υιοθετηθούν, θα έχουν θετική συμβολή στη μεταρρύθμιση και θα επιλύσουν κάποια προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως θα δημιουργηθούν όσον αφορά τον τρόπο της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αρνητικές επιπτώσεις στον τρόπο λειτουργίας της».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απόψεις, Προεδρικές, Προέδροι ΕΔΕΚ – ΔΗΣΥ,apopseis, proedrikes, proedroi edek – disy