ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνεδρία «φωτιά» σε ΤΕΠΑΚ-Κλείδωσαν γραφεία ΠΚ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα των ερευνητικών προγραμμάτων που εμπλέκουν τόσο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον Κακουργιοδικείου Λεμεσού θα βρεθούν 7 πρόσωπα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από αέρος ο δρ. Αντώνης Θεοχάρους, ο άνθρωπος «κλειδί», που οδήγησε τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού στο να ξετυλίξουν το κουβάρι

αρκετών σκανδάλων του ΤΕΠΑΚ, η συνέχεια στις καταγγελίες του θα δοθεί αύριο ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, όπου θα παραστεί προκειμένου να παρουσιάσει ενώπιον βουλευτών τις νέες του καταγγελίες, που αφορούν ιπτάμενους καθηγητές, στημένες ανελίξεις καθηγητών, καθώς επίσης και αδικαιολόγητα ταξίδια καθηγητών του Πανεπιστημίου στο εξωτερικό.

ΤΕΠΑΚ: Ο άνθρωπος «κλειδί» και οι νέες καταγγελίες φωτιά

Συνεδρία φωτιά της Συγκλήτου

Στον τοίχο φαίνεται πως έστησαν σήμερα, Τετάρτη, μια μέρα πριν τη συνεδρία της Βουλής, οι συμμετέχοντες καθηγητές και κοσμήτορες, τον δρ.Αντώνη Θεοχάρους. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η Σύγκλητος έθεσε εκτός ατζέντας ανακοίνωση, στην οποία κάρφωνε τον καθηγητή, ουσιαστικά, για τη συμπεριφορά του, η οποία «πλήττει σοβαρά την εικόνα και το όνομα του Πανεπιστημίου στα μάτια των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού, των φοιτητών και γενικότερα της κοινωνίας..».

Κατά τη διάρκεια της έντονης συνεδρίας, ο δρ.Θεοχάρους φαίνεται να εξοργίστηκε και να κάλεσε τους συναδέλφους του να απαντήσουν κατά πόσο τον στοχοποιούν, αφού αρκετά σημεία της ανακοίνωσης φωτογράφιζαν το πρόσωπό του. Ο δρ.Θεοχάρους φαίνεται να είπε ότι ο «πρύτανης φοβήθηκε να βγει προς τα έξω». Η εν λόγω ανακοίνωση, την οποία κατέχει και δημοσιοποιεί το SigmaLive, έχει τροποποιηθεί, αφού, όπως αναφέρθηκε, αν και αρχικά θα έμπαινε το όνομα του καθηγητή, τελικά δεν μπήκε.

Κλειδαμπάρωσαν γραφεία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διά του προέδρου του Συμβουλίου του, Μάνθου Μαυρομμάτη, απέστειλε -όπως ενημερώνεται το SigmaLive- επιστολή στον δικηγόρο των δυο προσώπων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου που βρίσκονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, με την οποία ενημέρωνε ότι το ΤΑΕ Λεμεσού ζητούσε αναλυτική κατάσταση των προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται στα γραφεία των δυο.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Παυλίδης, μιλώντας στο SigmaLive για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση, ανέφερε ότι το όλο θέμα θα οδηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα. Η επιστολή αυτή φαίνεται πως απεστάλη εν αγνοία των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού, τους οποίους ενημέρωσε ο ίδιος ο δικηγόρος. Οι ανακριτές χαρακτήρισαν ως ανυπόστατη την επιστολή αυτή, η οποία είχε ως αντικείμενο ουσιαστικά την ενημέρωση ότι τα γραφεία κλείνουν «με εντολή του ΤΑΕ για έρευνες». Ωστόσο, δεν εκδόθηκε κανένα σχετικό διάταγμα έρευνας και προκύπτει ότι η ενέργεια αυτή, με την αποστολή της επιστολής, είναι δολίως παραπλανητική και ψευδής.

Οι λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου φαίνεται πως άλλαξαν κλειδαριές στα γραφεία των δυο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν στα γραφεία τους. Επισημαίνεται ότι οι δυο δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και εξακολουθούν να αποτελούν προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα