Αποφασίζει ο ΠΙΣ την Πέμπτη για το ΓεΣΥ

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 18:30 το απόγευμα, συνέρχεται το Συμβούλιο του Ιατρικού Σώματος, ούτως ώστε να μελετήσει τα δεδομένα και να λάβει σαφείς θέσεις, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ Βάσος Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρέπει επιτέλους να πάρουμε θέση, διότι κουράσαμε τον κόσμο που μας ακούει».

Ήρθε η ώρα της αλήθειας και της υπευθυνότητας, είπε.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε, ο κάθε γιατρός θα αποφασίσει

εάν θα συμβληθεί ή όχι με το ΓεΣΥ.

Η θέση του ΠΙΣ αυτή τη στιγμή, που δεν γνωρίζω εάν θα αλλάξει αύριο, είπε, είναι ότι «δεν θα πολεμήσουμε το ΓεΣΥ, αλλά θα διατηρήσουμε τις διαφωνίες και θα κληθούν οι γιατροί να συμμετάσχουν, και θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε να σμικρυνθούν τα μεγάλα προβλήματα και στην πορεία να διορθώσουμε στρεβλώσεις, γιατί από την πρώτη μέρα εφαρμογής δεν θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι».

Στην τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Χαιρόμαστε, είπε, που βλέπουμε γιατρούς και ιατρικά κέντρα να θέλουν να συμβληθούν με το νέο σύστημα υγείας.

Ανησυχούμε και εμείς για τα προβλήματα, ωστόσο, σε πνεύμα συνεργασίας θα τα λύσουμε. Η χωρά δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς ΓεΣΥ, τόνισε.

Ο κ. Λαμπριανίδης σημείωσε, μάλιστα, πως αξιωματούχοι του ΠΙΣ προσπάθησαν να επιτεθούν στην Ομοσπονδία, καθώς δεν αναγνώριζαν ότι αυτή υπάρχει και έχει αναγνωσιμότητα.

Με τη σειρά του, ο Θεόδωρος Πετέλης, Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, μίλησε για τα θέματα που επηρεάζουν τους νοσηλευτές και αφορούν στον ΟΚΥπΥ.

Την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ για τα συμβόλαια, τα οποία, όπως είπε, δεν είναι ελκυστικά.

Ενημερώσαμε τον ΟΚΥπΥ , ανέφερε, ότι ο χρόνος που δόθηκε για τη συζήτηση των συμβολαίων ήταν ελάχιστος.

Έχουμε δικαίωμα να παραμείνουμε με τα υφιστάμενα συμβόλαια, σημείωσε, και οι πλείστοι νοσηλευτές αυτό θα κάνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα