Τα αλλάζει ο φονιάς της Γιαννούλας:"Δεν ήταν εκ προμελέτης"

Μη παραδοχή στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, με θύμα την 56χρονη Γιαννούλα Χατζηγιάννη, απάντησε σήμερα ο 40χρονος Giorgi Baratashvili από τη Γεωργία.

Ο 40χρονος κατηγορείται ότι στις 12 Νοεμβρίου στον Οίκο Μαραθάσας, της επαρχίας Λευκωσίας, εκ προμελέτης και με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο της 56χρονης Γιαννούλας.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο 40χρονος κλήθηκε να απαντήσει στη μοναδική κατηγορία που του απήγγειλε

η Κατηγορούσα Αρχή και η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης διά βίου.

Ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέα Αριστείδη, κατά πόσον παραδέχεται την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο 40χρονος περιορίστηκε να πει ότι ο φόνος δεν ήταν εκ προμελέτης.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Λεύκος Κυριακίδης ενημέρωσε το δικαστήριο ότι με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας υπέβαλε αίτημα για τροποποίηση του κατηγορητηρίου και μεταβολή της κατηγορίας από φόνο εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία.

Ο κ. Αριστείδης ενημέρωσε με τη σειρά του ότι στο παρόν στάδιο το κατηγορητήριο παραμένει ως έχει.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λεωνίδας Καλογήρου ανέφερε ότι, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για τροποποίηση του κατηγορητηρίου, τότε ο κατηγορούμενος δεν θα στερηθεί το ευεργέτημα της παραδοχής.

Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 8 και 9 Απριλίου, στις 9 το πρωί, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν 44 μάρτυρες κατηγορίας.

Κατά την εξέταση του αιτήματος της Αστυνομίας για κράτηση του υπόπτου, ο ανακριτής της υπόθεσης είχε αναφέρει ότι ο 40χρονος προέβη στις 16/11/2018 σε θεληματική κατάθεση, στην οποία παραδέχθηκε ότι σκότωσε με μαχαίρι το θύμα και ότι της έκλεψε τα λεφτά που είχε στο όχημά της. Ο ίδιος αρνείτο αρχικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Η άτυχη γυναίκα είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο όχημά της. Ο θάνατός της προήλθε από αιμορραγικό σοκ, λόγω των πολλών εξωτερικών τραυμάτων της από πολλαπλές μαχαιριές.

Στην κατοχή του υπόπτου την ημέρα της σύλληψής του είχε εντοπιστεί το χρηματικό ποσό των €1505.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα