Στηρίζει κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζει «Πρέσπες» ο Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σε περίπτωση που τεθεί τέτοιο θέμα, άφησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 διατύπωσε την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει, όπως είπε, το θετικό νομοθετικό της έργο.

Αν και ξεκαθάρισε ότι «όλοι στην Ένωση Κεντρώων, δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου, καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί εμείς έχουμε θέμα με την χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία.

Η Ένωση

λοιπόν Κεντρώων, συνολικά καταψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Από κει και πέρα, με ανοιχτό το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο είναι ένα μέγα θέμα για εμάς, για εμένα προσωπικά τον ίδιο, γιατί είμαι βουλευτής Μακεδονίας, βουλευτής Θεσσαλονίκης, αν η Νέα Δημοκρατία, που δεν το βλέπω, προχωρήσει σε μία πρόταση δυσπιστίας, το ίδιο πράγμα ακριβώς που κάναμε τον Ιούνιο του 18, όλη η Ένωση Κεντρώων, το ίδιο πράγμα ακριβώς θα κάνουμε και τώρα. Δηλαδή, θα στηρίξουμε τη πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, αν την κάνει».

Προσθέτοντας ότι: «Εάν λοιπόν η ελληνική Κυβέρνηση, πείσει ότι χρειάζεται τρεις τέσσερις μήνες διορία για να μπορέσει, εν πάση περιπτώσει, να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολό τους οι Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα το τι ψηφίζουν, εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί αυτοί που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;»

Σε ερώτηση για το αν ο Τσίπρας μπορεί να ευελπιστεί σε μια στήριξη από την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων και αν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο αυτό με τον αρχηγό του κόμματος τον κύριο Λεβέντη για το αν πράξει και ο κύριος Λεβέντης το ίδιο, δηλαδή να πάει όλο το κόμμα μαζί, ο κ Σαρίδης απάντησε αρνητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα