ΑΠΟΕΛ: Η ήττα τούς πείσμωσε ακόμα περισσότερο

Η γενική αίσθηση που υπάρχει, μετά την ολοκλήρωση του προχθεσινού αγώνα, είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ σεβάστηκε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε την Άντερλεχτ. Ουσιαστικά, οι «γαλαζοκίτρινοι» σπατάλησαν ένα ολόκληρο 45λεπτο, φανερώνοντας στην επανάληψη τις πραγματικές τους δυνατότητες. Είναι γεγονός ότι αυτό που έλειψε από την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν το γκολ. Η Άντερλεχτ έδειξε ότι ούτε αχτύπητη είναι, ούτε μπορεί να αποτελέσει

φόβητρο για τον ΑΠΟΕΛ. Φτάνει οι «γαλαζοκίτρινοι», την ερχόμενη Πέμπτη στο «Constant Vanden Stock», να το πιστέψουν. Και πάνω σε αυτό το γεγονός ο Τόμας Κρίστιανσεν θα «χτίσει», ενόψει του επαναληπτικού στο Βέλγιο.

Από τον ΑΠΟΕΛ, το βράδυ της Πέμπτης έλειψε μόνο το γκολ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» υστέρησαν στην τελική προσπάθεια, αφού στην επανάληψη είχαν την κατοχή, τον έλεγχο και δημιούργησαν ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες. Το ευχάριστο για τον Δανό τεχνικό είναι ότι στον επαναληπτικό θα έχει στη διάθεσή του τον Πιέρο Σωτηρίου, η απουσία του οποίου ήταν εμφανής. Αντίθετα, πλήγμα αποτελεί η απουσία του Μοράις, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και το εντυπωσιακό σερί του σταμάτησε προχθές στο ΓΣΠ. Μάλιστα, το πρόβλημα στο κέντρο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο εάν συνυπολογιστούν και οι απουσίες των Βινίσιους και Κάνιας, με τον Δανό τεχνικό να καλείται να βρει λύσεις. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι επιστρέφει ο Μπερτόλιο.

Ο Νικόλας Ιωάννου ήταν σε άλλο ένα παιχνίδι εντυπωσιακός, ακόμα και όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας στη θέση του τραυματία Αστίθ. Ανταποκρίθηκε στο έπακρο και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει ένα από τα βασικά γρανάζια της «γαλαζοκίτρινης μηχανής» στα επόμενα χρόνια.

Εν κατακλείδι, ο ΑΠΟΕΛ το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης θα έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ, έτσι κι αλλιώς τον είχε από την αρχή, ωστόσο η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Φτάνει οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να το πιστέψουν, ώστε να πετύχουν άλλη μια μεγάλη υπέρβαση. Η οποία αυτήν τη φορά θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού, εάν επιτευχθεί, θα είναι η πρώτη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ σε νοκ άουτ αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε εκτός έδρας αγώνα, έπειτα μάλιστα από ήττα στο ΓΣΠ.

Και τώρα η «Κυρία»

Ο επαναληπτικός μπορεί να περιμένει, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» αναγκαστικά στρέφουν την προσοχή του στον αυριανό αγώνα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν περιθώρια ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν, με τον Δανό τεχνικό να καλείται να βρει τους τρόπους ώστε να παρουσιάσει την ομάδα του φρέσκια, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Είναι αυτονόητο ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και να κάνουν άλλο ένα βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου φετινού στόχου, που είναι το πέμπτο σερί.

Βεβαίως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα, αφού απέναντί τους θα βρουν μια από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα αλλά αντιθέτως, σε περίπτωση νίκης, να κερδίσει αρκετά. Θεωρείται δεδομένο ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ θα προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον προχθεσινό αγώνα, ώστε να παρουσιάσει την ομάδα του φρέσκια με στόχο το «διπλό». Ο Δανός τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Βινίσιους και Εφραίμ, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η ετοιμότητα του Αστίθ. Οι δύο τελευταίοι πέρασαν χθες από ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα