ΑΕΚ: Αλάνθαστη αντεπίθεση στα πλέι οφ

Οι δύσκολες αποστολές είναι για τις μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ καλείται να κάνει μια νέα αρχή χωρίς λάθη και χωρίς μεγάλα λόγια. Περιθώρια λαθών δεν υπάρχουν, αφού η ομάδα της Λάρνακας είναι τέσσερεις βαθμούς πίσω από την κορυφή και θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει κάτι περισσότερο από τις δύο προηγούμενες χρονιές. Μέσα από τις εμπειρίες που κέρδισε τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τις επιστροφές, κυρίως του Τομάς, οι «κιτρινοπράσινοι»

είναι αποφασισμένοι για μια αλάνθαστη αντεπίθεση.

Για να πετύχουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συνεχίσουν απ’ εκεί που έμειναν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στον επαναληπτικό κυπέλλου με την Ανόρθωση. Με αυτό το πάθος και αυτή την αυτοπεποίθηση η ΑΕΚ μπορεί να πετύχει τον στόχο της. Επίσης θα χρειαστεί σοβαρότητα, συγκέντρωση και διεκδίκηση της ουσίας. Τώρα αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Το γράψαμε αρκετές φορές, κανένας δεν θυμάται την κατοχή της μπάλας και τις χαμένες ευκαιρίες και τα δοκάρια. Μένουν τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία πάντα αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Ο πιο σταθερός και ο πιο αποτελεσματικός κατακτά και τα πρωταθλήματα. Δικαιολογία για το ρόστερ, κι ότι ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας έχουν ποιοτικότερα και μεγαλύτερα, δεν υπάρχει. Ο Τομάς επέστρεψε στα δύσκολα μετά την τετράμηνή του απουσία και δείχνει πανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του στο δύσκολο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ. Η ομάδα ενισχύθηκε με Φλοριάν, Μυτίδη, Μαλόκου και Χέφελ και οι τέσσερεις αποδεικνύουν με τις συμμετοχές τους ότι μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν τη διαφορά, ειδικά τώρα που θα χρειαστούν. Όλοι θα χρειαστούν και όλοι είχαν τη συνεισφορά τους για να είναι και φέτος η ΑΕΚ στη διεκδίκηση και του φετινού πρωταθλήματος. Πέρυσι οι «κιτρινοπράσινοι» μπήκαν και πάλι δεύτεροι στη βαθμολογία στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Η διαφορά είναι ότι φέτος έχουν τέσσερεις βαθμούς πιο λίγους από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ενώ πέρυσι ήταν μόνο έναν βαθμό πίσω από την κορυφή. Η άλλη διαφορά είναι ότι πέρυσι από κάτω τους είχαν την Ανόρθωση με εννέα βαθμούς διαφορά και το πρωτάθλημα το διεκδικούσαν με πιο πολλές πιθανότητες μόνο δύο ομάδες. Φέτος στην τρίτη θέση είναι ο Απόλλωνας με μόνο έναν βαθμό πιο κάτω και το πρωτάθλημα το διεκδικούν τρεις ομάδες. Έτσι τα φετινά δεδομένα είναι ακόμη πιο δύσκολα λόγω και αυτού του γεγονότος.

Για να αντέξει, λοιπόν, η ΑΕΚ μέχρι το τέλος θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα από τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ μάζεψε πέρυσι 61 βαθμούς έπειτα από 19 νίκες, τέσσερεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ φέτος 58 βαθμούς έπειτα από 17 νίκες επτά ισοπαλίες και δύο ήττες. Οι «κιτρινοπράσινοι» σημείωσαν στο περυσινό πρωτάθλημα στην πρώτη φάση 47 γκολ και δέχθηκαν 17, ενώ φέτος σημείωσαν 54 και δέχθηκαν 19.

Μόνο ο Τέτε εκτός

Σήμερα και αύριο θα γίνουν οι τελευταίες δύο προπονήσεις, αφού χθες Παρασκευή οι «κιτρινοπράσινοι» πήραν το ρεπό τους. Όλοι προπονούνται κανονικά και η μοναδική αμφιβολία για την αποστολή είναι ο Τέτε, ο οποίος και να προπονηθεί κανονικά δεν θα έχει πιθανότητες να είναι μέσα, αλλά υπολογίζεται ότι μέχρι τη δεύτερη αγωνιστική στα πλέι οφ θα είναι έτοιμος κι αυτός. Μετά την επιστροφή του Τομάς και την απόδοσή του στο μισάωρο που αγωνίστηκε στο κύπελλο, αλλά και την πειστική εμφάνιση του Μυτίδη και την επιστροφή του Λαμπάν από τιμωρία, ο Ιδιάκεθ θα έχει δύσκολο έργο όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα