Κίτρινη προειδοποίηση - Χειμωνιάτικο σκηνικό παγκύπρια

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή με καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους να πλήττουν αρκετές περιοχές ανά το παγκύπριο. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, έχει εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση λόγω των δυνητικά ακραίων φαινομένων, που σημαίνει προσοχή σε ενδεχόμενες καταρρακτώδεις βροχές.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές

βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόµενα θα είναι έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι 4 µποφόρ, για να καταστούν σύντοµα κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ και στα προσήνεµα, µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη παροδικά µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος ενώ τοπικά αναµένονται βροχές και πιθανό καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, γενικά ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Δευτέρα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα πρόσκαιρα αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν λίγες ελαφρές βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο από την ∆ευτέρα.

Προσοχή στο οδικό δίκτυο

Βροχερή είναι η σημερινή μέρα και θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις μας. Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των βροχών οι δρόμοι είναι ολισθηροί και επικίνδυνοι.

Επίσης, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιονδήποτε σοβαρό πρόβλημα στις κύριες οδικές αρτηρίες, ενώ όσον αφορά στους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος λόγω χιονόπτωσης είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Ως εκ τούτου, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στη νέα ενημερωτική σελίδα της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα