ΑΠΟΕΛ: Έχει τη στόφα, αρκεί να το δείξει

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον φέρει στο +6 από την αντίπαλό του, πάει σήμερα στο ΓΣΖ.

Με την ψυχολογία του πρωταθλητή και τη στόφα της μεγάλης ομάδας, ο ΑΠΟΕΛ θα παραταχθεί σήμερα στο ΓΣΖ με ένα και μοναδικό στόχο. Τη νίκη, που θα τον φέρει στο +6 από την ΑΕΚ αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα από την αντίπαλό του για τον τίτλο.

Μπορεί πέραν του σημερινού ντέρμπι να υπολείπονται άλλοι επτά αγώνες και να υπάρχουν ακόμα 21 διαθέσιμοι βαθμοί, όμως άπαντες αντιλαμβάνονται ότι το +6 θα δώσει στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια άλλο αέρα.

Στον ΑΠΟΕΛ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έχουν επικεντρωθεί εξολοκλήρου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, γνωρίζοντας την σημαντικότητά του. Οι «γαλαζοκίτρινοι» παρουσιάζονται πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να φύγουν με το διπλό από το ΓΣΖ, παρά το γεγονός ότι ακόμα και η ισοπαλία δεν θα τους χαλάσει, αφού θα διατηρηθεί το στάτους από τους «κιτρινοπράσινους». Το μεγάλο όπλο του ΑΠΟΕΛ είναι το μέταλλο του πρωταθλητή αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία από τους αντιπάλους του. Κάτι που έχουν αποκομίσει τα τελευταία χρόνια λόγω και της παρουσίας της ομάδας σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όλα αυτά έχουν βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Πέραν τούτου, ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει και τις εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο, λύσεις που αρκετές φορές τη φετινή περίοδο έδωσαν σημαντικές βοήθειες και πολύτιμους βαθμούς.

Αλλά και ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν βοήθειες πέραν της μίας θέσης, ενώ η ομάδα δείχνει να είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις.
Ο Καρλάο στα τελευταία παιχνίδια έδωσε λύσεις και στο αριστερό άκρο πέραν του κέντρου της άμυνας, ο Αστίθ που επανήλθε έδωσε αρκετές επιλογές, αλλά και ο Μιλάνοφ που αγωνίστηκε πέραν του δεξιού άκρου και στο αριστερό. Είναι και η επιλογή του Σέρτζιο, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Πιο μπροστά, με την επιστροφή του Αρτυματά, δίδεται η ευκαιρία στον Κετσπάγια να δίνει ανάσες σε ένα εκ των Μοράις και Βινίσιους που πρόσφεραν αρκετά στα τελευταία παιχνίδια, ενώ ο Ντε Βινσέντι στην απουσία του Καβενάγκι δίνει σημαντικές βοήθειες στον Σωτηρίου, αγωνιζόμενος λίγο πιο πίσω. Στα άκρα, υπάρχουν πάρα πολλές ποιοτικές επιλογές, όπως είναι οι Εφραίμ, Γιαννιώτας, Βάντερ, Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης, που κάνουν το έργο του Γεωργιανού τεχνικού ακόμα πιο εύκολο.

Οι σκέψεις του κόουτς
Δεν αναμένονται αρκετές αλλαγές από τον Τιμούρ Κετσπάγια στο σημερινό παιχνίδι, παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, που έχουν να κάνουν κυρίως με την παρουσία του Καρλάο ή όχι. Εάν ο Βραζιλιάνος κριθεί έτοιμος, τότε πολύ πιθανό να βρεθεί και στο αρχικό σχήμα παίρνοντας θέση στο αριστερό άκρο. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αλεξάνδρου έχει το προβάδισμα, ενώ δεν αποκλείεται ο Γεωργιανός τεχνικός να επιλέξει τον Μιλάνοφ και τον Σέρτζιο να παίρνει θέση στο δεξί άκρο. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Μερκής και ένας εκ των Αμορίν και Αστίθ, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Πάρντο. Στον χώρο του κέντρου, οι Μαράις και Βινίσιους έχουν το προβάδισμα, όμως δεν αποκλείεται ένας εκ των δύο να μείνει στον πάγκο και τη θέση του να πάρει ο Αρτυματάς. Στα άκρα της επίθεσης, Εφραίμ και Γιαννιώτας δύσκολα θα χάσουν τη θέση τους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των Ντε Βινσέντι και Πιέρου Σωτηρίου. Ο Κύπριος διεθνής θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος και ο Αργεντίνος θα είναι λίγο πιο πίσω σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα