ΑΕΚ: Σήμερα είναι η ημέρα της

Πανέτοιμοι για τον αγώνα-«κλειδί» οι «κιτρινοπράσινοι», πανέτοιμος κι ο κόσμος για ρεκόρ προσέλευσης.

Έφτασε η μέρα της ΑΕΚ, το ντέρμπι κορυφής, το ντέρμπι-«κλειδί» για τη συνέχεια. Είναι παιχνίδι σταθμός, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όμως καθοριστικό. Ακολουθούν άλλοι επτά τελικοί για την ομάδα της Λάρνακας και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι, δεν μπορεί να κρίνει τίποτα βαθμολογικά. Ο κερδισμένος, όμως, θα αποκτήσει τεράστια δυναμική και την κατάλληλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Η ψυχολογία

του κερδισμένου θα ανέβει κατακόρυφα και το κέρδος σε αυτό τον τομέα θα είναι τεράστιο. Στην ΑΕΚ δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, ενώ ο Τόμας Κρίστιανσεν το χαρακτήρισε ως έναν τελικό για την ομάδα του. Πάντα φροντίζει με τις δηλώσεις του να αποφορτίζει τους παίκτες του από την πίεση. Εν προκειμένω επέλεξε να τους έχει πιο συγκεντρωμένους με αυτό τον τρόπο. Για άγχος δεν τίθεται θέμα, οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται υπό πίεση. Τα κίνητρα για νίκη είναι πολλά, είναι όμως και για τις δύο ομάδες.

Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος. Οι παίκτες και των δύο ομάδων θα νιώθουν τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων πάνω τους και κάποια πίεση θεωρείται δεδομένη. Στην ΑΕΚ εκτός από τελικό, το ντέρμπι το βλέπουν και σαν «κλειδί» για τη συνέχεια. Πολύ διαφορετικά θα είναι τα δεδομένα αν η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν πάρει τη νίκη, και πολύ διαφορετικά αν χάσει. Με τους τρεις βαθμούς η ομάδα της Λάρνακας θ’ ανέβει κορυφή ύστερα από ένα περίπου μήνα και όλα θα εξαρτιούνται από αυτή στα εναπομείναντα παιχνίδια. Η εμπειρία από τις περσινές συναντήσεις των δύο ομάδων και γενικά τα μαθήματα από την περσινή πορεία της ομάδας της Λάρνακας στο πρωτάθλημα θα τη βοηθήσουν πάρα πολύ σήμερα. Ειδικά ο τελευταίος περσινός αγώνας των δύο ομάδων στο ΓΣΠ άφησε μια πικρή γεύση στους «κιτρινοπράσινους», οι οποίοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι σήμερα να τα δώσουν όλα για τη νίκη με οποιοδήποτε τρόπο. Οι πιθανότητες για να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα θα γίνουν πολύ περισσότερες αν κερδίσουν. Η πίστη υπάρχει, και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Η τεχνική ηγεσία ποντάρει πολλά και σε αυτό τον τομέα. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που θα βρίσκονται στη βασική ενδεκάδα ήταν και πέρσι από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής και ιστορικής πορείας. Γνωρίζουν τον τρόπο, έχουν τις λύσεις και αυτό που απομένει είναι να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους μέσα σ’ ένα ενενηντάλεπτο, μέχρι το επόμενο.

Η τακτική που ακολουθείται αυστηρά απ’ όλους στην ομάδα, να βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι, συνεχίζεται σταθερά. Έτσι βλέπουν και το σημερινό ντέρμπι. Σαν όλα τ’ άλλα. Με την ίδια τακτική και στον αγωνιστικό χώρο. Πίεση από την αρχή, αλλά και σωστή διαχείριση αν πάρει το προβάδισμα. Σωστή αντίδραση αν μείνει πίσω στο σκορ, αλλά και υπομονή απ’ όλους. Η ομάδα έχει τις αντοχές και τ’ αποθέματα να αντιδρά και να διαχειρίζεται αποτελέσματα και το απέδειξε και σε άλλες σημαντικές και κρίσιμες αναμετρήσεις. Τώρα θα χρειαστεί να τα βγάλει όλ’ αυτά μέσα σ’ ένα ενενηντάλεπτο, για να κάνει το έργο της ευκολότερο στη συνέχεια.

Δίλημμα για μια θέση στα στόπερ
Η ενδεκάδα του Τόμας Κρίστιανσεν δεν αναμένεται να έχει οποιεσδήποτε εκπλήξεις. Μοναδικό δίλημμα η μια θέση στα στόπερ και ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Καταλά. Μουρίγιο ή Νίνου. Πιο μικρό είναι το δίλημμα για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Χαραλάμπους να έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Μαρτσίνιακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα