Απέκτησε ξανά προοπτική

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η Ομόνοια έκανε το καθήκον της. Δείχνοντας χαρακτήρα και στοιχεία ομάδας που ξέρει να αντιδρά στα δύσκολα, επέστρεψε στις επιτυχίες σε βάρος της Σαλαμίνας και τώρα εναπόκειται στην ίδια να «πατήσει» πάνω σ’ αυτή τη νίκη και να πραγματοποιήσει την αντεπίθεσή της στην τελική ευθεία του β γύρου του πρωταθλήματος, με απώτερο στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Ήταν η δωδέκατη φετινή για τους «πράσινους», η οποία συνοδεύτηκε και με καλή εμφάνιση και κυρίως με το «μηδέν»

παθητικό στην άμυνα, κάτι που επισήμανε και ο Τζον Κάρβερ μετά το τέλος του αγώνα. Η Ομόνοια δείχνει να έχει δυνατό σφυγμό και δυνατότητες, τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευτεί και να μη δίνει δικαιώματα. Το προχθεσινό παιχνίδι με τη Σαλαμίνα θα πρέπει να αποτελέσει έναν καλό οδηγό για τους «πράσινους».

Η «μαγική» τριάδα
Η Ομόνοια είχε συνολικά καλή παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είχε τον έλεγχο και έφτιαχνε ευκαιρίες, χάρη κυρίως στην επιθετική της τριάδα, που απετελείτο από τους Χριστοφή-Σέρινταν και Ντάρμπισιάϊρ. Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στους τρείς αυτούς ποδοσφαιριστές, καθώς η συνεργασία τους έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας, στέλλοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι, με τριάδα στην επίθεση η Ομόνοια είναι πολύ καλύτερη και επικίνδυνη.

Ο Χριστοφή συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα από το προηγούμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση, έκανε άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι παίζοντας στη φυσική του θέση, στο δεξί άκρο της επίθεσης. Με την ταχύτητα του ξεκλείδωσε αρκετές φορές την άμυνα της Σαλαμίνας και αφού σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Σέρινταν, δημιούργησε και το δεύτερο γκολ που προήλθε από αυτογκόλ.

Ο διεθνής επιθετικός είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ, όταν η σέντρα του βρήκε τον Σέρινταν, ο οποίος με κεφαλιά-ασίστ, έδωσε την ευκαιρία στον Σέρινταν να επιστρέψει στα γκολ, φτάνοντας τα 17 συνολικά τέρματα. Όσο για τον Σέρινταν έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα και το γεγονός ότι η πολύ καλή του απόδοση συνοδεύτηκε από γκολ και ασίστ, βάζει δύσκολα στον Νταμπίζα, καθώς η Γιαγκελόνια επιμένει για απόκτησή του.

Μπρέβελντ, Αζίζ και… Άρνασον
Στα θετικά της προχθεσινής νίκης της Ομόνοιας καταγράφεται και το ντεμπούτο που έκαναν οι νεοφερμένοι Μπρέβελντ και Αζίζ. Αμφότεροι έδειξαν καλά στοιχεία, αν και δεν μπορεί να γίνει αξιόπιστη κριτική, λόγω των συνθήκων του αγώνα. Ο μεν Μπρέβελντ έδειξε στοιχεία έμπειρου και ποιοτικού ποδοσφαιριστή που ξέρει να ανακόψει αντίπαλες επιθέσεις, να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι, ο δε νεαρός Αζίζ δείχνει να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνοδεύονται από ταχύτητα.

Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και τον Ισλανδό κεντρικό αμυντικό Άρνασον, ο οποίος προβάρει τα «πράσινα», τότε υπάρχει η προοπτική η Ομόνοια να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στη συνέχεια και να διεκδικήσει με αξιώσεις τους στόχους της.

Τέλος ο Παντελειάδης
Παρελθόν αποτελεί από χθες από την Ομόνοια ο Θανάσης Παντελειάδης. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των «πρασίνων» ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής θα δοθεί δανεικός στον Ατρόμητο Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα