Απάντηση Στεφάνου σε Αρχιεπίσκοπο για «Αριστερούς πράκτορες Εγγλέζων» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι ανεξάρτητη καθώς δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, σε αντίθεση με περίπτωση Χριστοδουλίδη ο οποίος δηλώνει περήφανος που ανήκει στον ΔΗΣΥ και δικαίωμά του», δήλωσε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι.

«Η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη είναι ανεξάρτητη καθώς δεν ανήκει σε ένα κόμμα και θα κατέβει με δικό του πρόγραμμα στο οποίο θα είναι υπόλογος. Εμείς συζητήσαμε μαζί του για να δούμε τις θέσεις του στα βασικά ζητήματα που καθορίζουν την πορεία του τόπου και

του λαού. Επειδή μείναμε ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις που λάβαμε, αποφασίσαμε να τον στηρίξουμε», είπε.

Ερωτηθείς αν το πρόγραμμά Μαυργογιάννη θα συνδιαμορφωθεί με το ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου απάντησε: «Όχι. Θα είναι πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη αλλά ασφαλώς μας ενδιαφέρει να μην ακυρώνει βασικές θέσεις του ΑΚΕΛ. Γι’ αυτό θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε μαζί του μέσω διαλόγου για να δούμε αν πραγματικά μπορούμε να τον στηρίξουμε».

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ: Απέναντι από τον Μακάριο ήταν η ΕΟΚΑ Β΄

Το ΑΚΕΛ, όπως είπε, είναι σε μια διαδικασία συζήτησης με την βάση, τις Νέες Δυνάμεις και φίλους του κόμματος έτσι όπως η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται στο καταστατικό.« Υπήρχαν διάφορες και διαφορετικές απόψεις όμως η διαδικασία καταλήγει στην λήψη απόφασης. Το 90%  που έλαβε η στήριξη Μαυρογιάννη σημαίνει ότι είναι δεδομένη η μεγάλη συσπείρωση του ΑΚΕΛ στις εκλογές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αλλά χρειάζεται δουλειά αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρξει μεγάλη διείσδυση σε άλλους χώρους της κοινωνίας και να υπάρξουν τα δεδομένα που θα οδηγήσουν σε εκλογική νίκη», επεσήμανε.

Ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κόμμα θα πετύχει μεγάλη συσπείρωση.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο η κα. Χαραλαμπίδου ζήτησε παρέμβαση αλλά δεν της  δόθηκε ο λόγος εξαιτίας καταστατικού:  «Όχι. Στην διάσκεψη δεν ζήτησε τίποτα. Όταν αρχικά μας απάντησε θετικά στην πρόσκληση που στείλαμε και σε άλλους να παραστούν στο Συνέδριο μας ρώτησε αν μπορεί να παρέμβει και εξηγήσαμε ότι στην Συνδιάσκεψη μπορούν να παρέμβουν μέλη του Κόμματος. Οι Νέες Δυνάμεις είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικασίες παράλληλες που γίνονται με μέλη του Κόμματος. Μάλιστα για μέλη των Νέων Δυνάμεων που έχουν δημόσια πόστα, όπως η κα. Χαραλαμπίδου, προσκλήθηκε σε δυο συνεδρίες της Κεντρικής Επιτροπής.

Τέλος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε πως οι Aριστεροί είναι πράκτορες των Άγγλων, ο κ. Στεφάνου είπε: «Νομίζω όταν προσπαθείς να απαντήσεις σε ανόητα και χυδαία πράγματα τότε πέφτεις πολύ χαμηλά σε ένα επίπεδο που εμείς δεν θέλουμε να πέσουμε. Είναι τόσο χυδαία και ανόητα αυτά που έχουν λεχθεί, που πέραν από την προσβολή στα μέλη και ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΑΚΕΛ, είναι προσβολή στη λογική και νοημοσύνη του κάθε υγειούς σκεπτόμενου  ανθρώπου. Γι αυτό δεν θα απαντήσουμε. Θα ήταν όμως καλό ο προκαθήμενος της Εκκλησίας και αυτοί που βρίσκονται γύρο του  τι γίνεται με το κύρος της Εκκλησίας  σε τέτοιες δηλώσεις».

«Τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται από αυτά που λέμε και όχι από τις προθέσεις μας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάντηση Στεφάνου, Αρχιεπίσκπο, Αριστερούς, Εγγλέζων ΒΙΝΤΕΟ,apantisi stefanou, archiepiskpo, aristerous, englezon vinteo