Πανελλαδικές 2022: Απαιτητικό το άγνωστο στα Αρχαία – Μαθηματικά για καλά διαβασμένους – Δείτε τα θέματα

Σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Απαιτητικό το άγνωστο κείμενο στα Αρχαία 

«Απαιτητικό» ήταν, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, το άγνωστο κείμενο των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ τα ζητούμενα στο γνωστό κείμενο ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια χωρίς να εμφανίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες..

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΟΕΦΕ:

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα απόσπασμα των «Πολιτικών» του Αριστοτέλη και σε ένα από το «Διατριβαί» του Επίκτητου. Τα ζητούμενα είναι διατυπωμένα

με σαφήνεια και δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το αδίδακτο κείμενο αντλήθηκε από το «Ιστορίαι» του Θουκυδίδη.

Η νοηματική του απόδοση κρίνεται απαιτητική, οι γραμματικές παρατηρήσεις χαρακτηρίζονται απλές και διατυπωμένες με σαφήνεια ενώ στο συντακτικό πέρα από τη συνηθισμένη άσκηση συντακτικής αναγνώρισης των όρων, ζητήθηκε μετά από καιρό το συντακτικό φαινόμενο του πλαγίου λόγου.

Απαιτητικά τα Μαθηματικά 

 Απαιτητικά χαρακτηρίστηκαν  από τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθηματικά που απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους μαθητές. Τα προς εξέταση θέματα  κάλυπταν όλο το φάσμα της ύλης,  ενώ σύμφωνα με τους καθηγητές δεν υπήρχαν ασάφειες.

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ:

Τα Μαθηματικά είναι απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Εξετάζουν μεγάλο εύρος της ύλης. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ευχέρεια στις πράξεις και ολοκληρωμένες γνώσεις για να ανταποκριθούν. Οι βαθμολογίες από 15 και πάνω απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες στο αντικείμενο από την πλευρά των μαθητών.

Δείτε τα θέματα των «Αρχαίων Ελληνικών» πατώντας ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα των «Μαθηματικών» πατώντας ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα της «Βιολογίας» πατώντας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα