Ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε στην Μουανταμίγια της Συρίας

Μια αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από 35 φορτηγά που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης μπήκε σήμερα στην πολιορκημένη περιοχή Μουανταμίγια αλ Σαμ, στα προάστια της Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας.

Η Μουανταμίγια ελέγχεται από τους αντάρτες και πολιορκείται εδώ και μήνες από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.Τουλάχιστον 100 φορτηγά, γεμάτα με ανθρωπιστική βοήθεια, ετοιμάζονταν εξάλλου να ξεκινήσουν από τη Δαμασκό με προορισμό διάφορες πολιορκημένες περιοχές της Συρίας,

ανέφερε η Συριακή Ερυθρά Ημισέληνος. Η συριακή κυβέρνηση έχει εγκρίνει την πρόσβαση σε επτά πολιορκημένες περιοχές.

Εκτός από τη Μουανταμίγια αλ Σαμ, οι αυτοκινητοπομπές θα κατευθυνούν στη Μαντάγια και τη Ζαμπάντανι, κοντά στη Δαμασκό, και στις κοινότητες Αλ Φούα και Κεφράγια, στην επαρχία του Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά. Στα δύο αυτά χωριά, που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και πολιορκούνται από τους αντάρτες, θα σταλεί επίσης και μια ομάδα γιατρών.

Η Συριακή Ερυθρά Ημισέληνος συντονίζει τις παραδόσεις σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.Συνολικά 486.700 άνθρωποι ζουν σε περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία και ενώ 4,6 εκατομμύρια βρίσκονται σε ζώνες όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα