Γερμανία: Το 90% υπέρ της δυνατότητας υποδοχής για προστασία

«Πάνω από το 90% του γερμανικού λαού εξακολουθεί να λέει: όποιος διαφεύγει από τρομοκρατία, πόλεμο και διώξεις, πρέπει να έχει στη Γερμανία τη δυνατότητα της υποδοχής και της προστασίας. Το βρίσκω υπέροχο!», δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και διαβεβαίωσε από το βήμα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου ότι εκείνοι που έχουν ανάγκη προστασίας και την αναζητούν, θα την λάβουν.

Αναφερόμενη στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η κυρία Μέρκελ

επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενώπιον τεράστιων προκλήσεων και πρέπει να κάνει το παν προκειμένου να εκπροσωπήσει τις αξίες και τα συμφέροντά της κατά τρόπο ώστε οι πολίτες εντός και εκτός Ευρώπης να έχουν την εντύπωση ότι τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς χωρίς να ζημιωθεί η Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της».

Διευκρίνισε δε ότι η συζήτηση για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και για την προσφυγική κρίση δεν θα ολοκληρωθεί στην Σύνοδο Κορυφής. «Είναι ένα βήμα στον δρόμο ο οποίος έκανε την Ευρώπη να γίνεται πιο ισχυρή έπειτα από κάθε κρίση, και ελπίζω ότι θα συμβεί έτσι και αυτή τη φορά. Διότι αυτό ακριβώς υπηρετεί την Ευρώπη και, έχω τη βαθιά πεποίθηση, και την Γερμανία, ώστε να μπορέσουμε πράγματι να αντεπεξέλθουμε στο ραντεβού μας με την παγκοσμιοποίηση, όπως λέει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», κατέληξε η καγκελάριος.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα