Ανοιχτό το ενδεχόμενο συγχώνευσης για την Ελληνική Τράπεζα

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για μια πιθανή συγχώνευση που να αφορά και την Ελληνική Τράπεζα, ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου Γιάννης Μάτσης, ο οποίος αναφέρεται και στις προϋποθέσεις που θα την καταστήσουν εφικτή.

«Είναι καθήκον μας να κοιτάξουμε την κάθε ευκαιρία η οποία δίνατε να φέρει στην Ελληνική Τράπεζα μια πιθανή συγχώνευση. Ταυτόχρονα όμως, για να εξετάσουμε οποιαδήποτε πιθανή συγχώνευση με κάποια τράπεζα θα πρέπει αύτή μα φέρει πλεονεκτήματα στο τελικό merge που

θα γίνει».

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει κοινωνική πολιτική λέγει ο Ανώτατος Εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής, και όχι οι τράπεζες, αφού όπως είπε η Ελληνική Τράπεζα είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που πρέπει να διασφαλίσει τα συμφέροντα των καταθετών, των μετόχων και του προσωπικού.

«Είμαστε υπέρ των προσπαθειών που γίνονται από την κυβέρνηση για να εφαρμοστούν προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν τα κοινωνικά στρώματα και χρειάζονται βοήθεια με τον προβληματικό δανεισμό τους», σημείωσε.

Αναφορικά με τις εκποιήσεις δηλώνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις κακοπληρωτών, για τις οποίες η εκποίηση είναι μονόδρομος.

Αναφέρθηκε επίσης στα υψηλά επίπεδα των κόκκινων δανείων.

«Η Ελληνική έχει καταθέσει στρατηγικά σχέδια στους επόπτες, τα οποία για την ώρα έχουν γίνει αποδεκτά. Τα σχέδια αυτά, δείχνουν μεσοπρόθεσμα μια στρατηγική μείωση στα ΜΕΔ», είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ελπίζει ότι τελικά θα διαμορφωθούν τα νομοσχέδια και θα ψηφιστούν από την Βουλή αφού όπως παρατήρησε τα νομοσχέδια αυτά θα βοηθήσουν τις τράπεζες, την κοινωνία αλλά και την οικονομία γενικότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα