Αναστασιάδης:"Δεν μηδενίζω τη συνεισφορά της αντιπολίτευσης"

Δεν θα ήθελα να μηδενίσω την συνεισφορά της αντιπολίτευσης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις της αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε για την τόνωση της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θα ήθελα να μηδενίσω με κανέναν τρόπο εγώ, τουλάχιστον, τη συνεισφορά του κ. Παπαδόπουλου (προέδρου ΔΗΚΟ) στην επιτυχία του προγράμματος που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε ούτε και μηδενίζω τη στάση της αντιπολίτευσης όσο και αν διαφωνούσε διότι μας ενίσχυσε στις διαπραγματεύσεις και πετύχαμε - βεβαίως μέσα από την πειθαρχία της υλοποίησης

του προγράμματος – αυτά που στην πράξη απαντούν, όχι με τον τρόπο που το αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση, αλλά με τον τρόπο που τα διαισθάνεται ο κόσμος.

Το να αρθούν οι περιορισμοί, αυτό αποτελεί τη μεγίστη απόδειξη για ψήφο εμπιστοσύνης και αποκατάστασης του τραπεζικού συστήματος. Το να βγει η χώρα στις αγορές όταν είχε αποκλειστεί για πέντε ολόκληρα χρόνια είναι απόδειξη ότι αποκαθίσταται η αξιοπιστία του κράτους.

Και αυτούς τους δύο πυλώνες, επιτέλους έχουμε κατορθώσει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία τους, είναι και ο μόνος τρόπος να προσελκύσεις επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις δουλειάς, αλλά και ανάπτυξης».

Παρερμήνευσαν την αναφορά για Grexit

Κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις που υπήρξαν σε σχέση με την αναφορά του για το Grexit, ο Πρόεδρος είπε ότι «κάποιοι εσκεμμένα φρόντισαν να αναδείξω κάποιες πτυχές σε απάντηση σε συνάδελφο σας που με ρώτησε αν και κατά πόσο, έστω και αν είναι αδύνατον και απίθανο, όπως είχα πει, να επισυμβεί οτιδήποτε το κακό ή το χειρότερο που να φτάνει μέχρι Grexit. Παρά ταύτα, εμείς, και είπα και την παροιμία, είχαμε υποχρέωση να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου, όπως άλλες χώρες. Συνεπώς, αυτό δεν σημαίνει ότι υποστήριξα ή υποστηρίζω, αντίθετα είχα υπερτονίσει μιλώντας μάλιστα για ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τις πολιτικές που η Ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί. Κάποια ώρα χρειάζεται περισσότερο ήθος από κάποιους δημοσιογράφους, εννοώ εκείνους που διαστρεβλώνουν ή απομονώνουν για να προκαλέσουν πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα