Ανάμειξη «επίτιμου πρόξενου» ψευδοκράτους σε ναρκωτικά,πορνεία και λαθρεμπόριο

«Επίτιμος πρόξενος» του ψευδοκράτους στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας φέρεται να είναι αρχηγός μιας απαγορευμένης στη Γερμανία οργάνωσης με την ονομασία «Γερμανοί Οθωμανοί» (Osmanen Germania), η οποία φέρεται αναμειγμένη σε διάφορα εγκλήματα, όπως ναρκωτικά, πορνεία, λαθρεμπόριο όπλων και εκβιασμοί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα αναφέρεται σήμερα στις νέες αποκαλύψεις του Τούρκου καταζητούμενου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πέκερ, που εμπλέκει τον Τανέρ Άι, αρχηγό αυτής της παράνομης οργάνωσης στη Γερμανία με χρήματα που εστάλησαν σε φασιστικές ομάδες Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία.

Ο Τανέρ Ά παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας και έχει φωτογραφηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ καθώς και με πολλούς Τούρκους αξιωματούχους, όπως ο Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο επικεφαλής της τουρκικής Οργάνωσης Πληροφοριών (ΜΙΤ).

Μάλιστα, σύμφωνα με φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στον τουρκικό Τύπο, ο Άι χρησιμοποιεί και ένα όχημα μάρκας Πόρσε που φέρει πινακίδα η οποία αναγράφει «προξενείο της τδβκ στο Ντίσελντορφ».

Η Αβρούπα σημειώνει ότι στην ιστοσελίδα του «υπουργείου» εξωτερικών του καθεστώτος, «επίτιμος πρόξενός» του στο Ντίσελντορφ παρουσιάζεται άτομο ονόματι Τσετίν Άι.  

Ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε ότι θα ελεγχθούν όλοι οι «επίτιμοι πρόξενοι» και εάν υπάρχει κάποιος που πρέπει να παυθεί από τα καθήκοντά του αυτό θα γίνει.

Κληθείς από την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί να σχολιάσει το γεγονός, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι αυτό το λάθος θα διορθωθεί και προς τούτο εξουσιοδότησε τον εκπρόσωπο του ψευδοκράτους στο Βερολίνο. Υποστήριξε δε ότι το ψευδοκράτος δεν έχει «προξενικό γραφείο» στο Ντίσελντορφ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο Τσετίν Άι – που ανέφερε και η Αβρούπα – είναι πατέρας του Τανέρ Άι και ήταν ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος τον είχε διορίσει εκεί «επίτιμο πρόξενο»  το 2010. Αλλά, σημείωσε, χωρίς «προξενικό γραφείο». Ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει ούτε τον πατέρα ούτε τον γιο.

Στο μεταξύ, δημοσιογράφος της τηλεόρασης Γκεεντς που σχολίαζε το πρωί τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται ο Ερσίν Τατάρ μαζί με τον Τανέρ Άι να πίνουν τσάι σε ένα τραπέζι, την οποία δημοσιοποίησε στο βίντεό του ο Πέκερ, ανέφερε ότι το μήνυμα που πήρε από το «προεδρικό» ήταν πως  ούτε το όνομα του δεν ξέρει ο Τ/κ ηγέτης. «Πριν 2-3 χρόνια σε ένα ξενοδοχείο στην ‘Άγκυρα ήρθε δίπλα και κάθησε. Δεν τον ξέρω καν, ούτε το όνομά του», φέρεται να δήλωσε στον δημοσιογράφο Ναζάρ Εροσκίν ο κ. Τατάρ. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπήρξε "επίσημο" σχόλιο από πλευράς του Τ/κ ηγέτη.

Διαβάστε επίσης 

Κιλιτσντάρογλου: Το κράτος διοικείται από κοινού με τη μαφία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα