Ισχυρισμοί για ρατσιστικό περιστατικό σε σχολείο:«Δεν είπε ποτέ αυτή τη φράση»

Ρατσιστικό επεισόδιο από διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα προς μαθητή Αφρικανικής καταγωγής ισχυρίζεται πως σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα η εφημερίδα «Χαραυγή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο διευθυντής κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης των μαθητών έκανε ρατσιστικό σχόλιο για το χρώμα του δέρματος του μαθητή στον οποίο απαγορεύτηκε να φωτογραφηθεί. «Θα μαύριζε την φωτογραφία», ήταν το σχόλιό του αναφέρει η εφημερίδα.

Σε επικοινωνία που είχε το SigmaLive με τον πρόεδρο της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης,

ΟΕΛΜΕΚ, Θέμη Πολυβίου ανέφερε πως εάν και στην συντεχνία δεν έφτασε επίσημη καταγγελία ή αναφορά, προχώρησαν σε διερεύνηση του περιστατικού και σύμφωνα με τον ίδιο τα δημοσιεύματα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

«Από έρευνα στην οποία προχωρήσαμε και διασταυρώσαμε απ΄άλλα μέλη μας διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη φράση δεν ειπώθηκε ποτέ από τον διευθυντή. Δόθηκαν κανονισμοί από την διεύθυνση του σχολείου προς τους μαθητές για να φωτογραφηθούν ξυρισμένοι και με κουρεμένα μαλλιά. Ο μαθητής δεν τήρησε τους κανόνες και γ΄αυτό δεν φωτογραφήθηκε με τους συμμαθητές του», είπε.

Ο κος Πολυβίου, ξεκαθάρισε πως η οργάνωση καταδικάζει κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες ούτε το Υπουργείο Παιδείας έχει ενώπιον του επίσημη καταγγελία για να προχωρήσει σε διερεύνηση του περιστατικού ωστόσο το παρακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισχυρισμοί, Δεν,ischyrismoi, den