"Ξημέρωμα θανάτου,νεκρή γραμμή,στο νεκροτομείο,στην αιωνιότητα"

Το μαύρο ξημέρωμα θανάτου. Οι νεκρές γραμμές τηλεφώνων που έμειναν για πάντα χαμένες.

Οι διαδρομές της φρίκης στην καμένη γη κι ακολούθως στα ψυχρά δωμάτια νεκροτομείων και ακολούθως ο δρόμος προς την αιωνιότητα. Τα λόγια τους ίδια, τότε και σήμερα. Οκτώ χρόνια μετά και τα δάκρυα των συγγενών των ηρωομαρτύρων του Μαρί δεν στέρεψαν. Οι πληγές δεν κλείνουν ούτε επουλώνουν.

«Ο θάνατος όπως ξέρουμε και βλέπουμε από την ιστορία δεν εξαλείφει τις προσωπικές μας ευθύνες. Ο θάνατος δεν εξαλείφει την αμέλεια και τις παραλείψεις μας», δήλωσε σήμερα το πρωί, η μάνα των διδύμων

Χρίστου και Μίλτου Μιλτιάδου που έχασαν την ζωή τους από την φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ φιλοξενήθηκαν εξάλλου και η σύζυγος του πλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, Μαρία, καθώς επίσης και η σύζυγος του ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, Κάτια. Και οι δυο έφεραν στην μνήμη τους τις τραγικές εκείνες στιγμές αλλά και το σήμερα.

Σοκαριστικό βίντεο εξάλλου δημοσιεύει ο πατέρας του ήρωα Παναγιώτη Θεοφίλου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στη φονική έκρηξη του Μαρί. Ο Παναγιώτης Θεοφίλου υπηρετούσε στην ΕΜΑΚ.

Πιο κάτω το βίντεο είναι ένα αφιέρωμα του ΣΙΓΜΑ και της εκπομπής 60 λεπτά  το οποίο προβλήθηκε έναν χρόνο μετά την τραγωδία. Συγγενείς των θυμάτων περιγράφουν τις πρώτες στιγμές της φρίκης ενώ στο βίντεο καταγράφονται και δηλώσεις αξιωματούχων. Τα πλάνα, κόβουν την ανάσα.

Οι πρώτες εικόνες στην καμένη γη της ναυτικής βάσης και οι σκηνές αρχαιοελληνικής τραγωδίας που εκτυλίχθηκαν σε εκκλησίες παγκύπρια, όπου τελέστηκαν οι κηδείες των 13 θυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα