Ελ. Κυβέρνηση:Έκτακτη επιχορήγηση σε πληγέντες στη Χαλκιδική

Την άμεση εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης για υποδομές στους Δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας της Χαλκιδικής, τους οποίους έπληξε η καταστροφική κακοκαιρία, καθώς και τη διάθεση των απαιτούμενων ποσών για τις αποζημιώσεις από τα κονδύλια του Υπουργείου Υποδομών, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, που ήταν υπήκοοι Ρωσίας, Ρουμανίας και Τσεχίας μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ο κ. Πέτσας ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχουν 23 τραυματίες που νοσηλεύονται σε

νοσοκομεία της Χαλκιδικής και ένας αγνοούμενος στη θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως για την κακοκαιρία και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς.

Γνωστοποίησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς και ότι αν κριθεί απαραίτητο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε χθες το απόγευμα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων και ανάρτησε οδηγίες για την προστασία των πολιτών σε τέσσερις γλώσσες, οι οποίες μεταδόθηκαν στα πανελλαδικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως είπε, η πυροσβεστική υπηρεσία διέθεσε αμέσως προληπτικά 45 οχήματα και 150 πυροσβέστες, ενώ επιπλέον 40 οχήματα και 100 άτομα διατέθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο στρατός θα συνδράμει στην αποκατάσταση του δικτύου και των δημοτικών υποδομών, ενώ από το πρωί έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη κατά την οποία αποφασίστηκε να σταλούν κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

Σχετικά με το πρόβλημα ηλεκτροδότησης που υπάρχει επισήμανε ότι μέχρι το Σάββατο η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί. Τέλος, ως προς τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν λειτουργεί, ενημερώνοντας ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα