"Μόνο όποιος έχει ζήσει ότι ζήσαμε μπορεί να καταλάβει"

Λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο, ήρθε το σοκ. Η Μπαρτσελόνα, που το βράδυ της Τετάρτης πανηγύρισε μία συγκλονιστική νίκη με 6-1 απέναντι στην Παρί Σ.Ζ και μία ανεπανάληπτη ιστορική πρόκριση, έχασε χθες στην Γαλικία με 2-1 από την Ντεπορτίβο λα Κορούνια, πέφτοντας από την κορυφή της LaLiga. Η Μπαρτσελόνα, που πέρυσι είχε κερδίσει με 8-0 στο Riazor έχασε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, μετά τις 2 Οκτωβρίου και την ήττα από την Θέλτα στο Βίγκο.

«Μόνο κάποιος που έχει ζήσει αυτό που ζήσαμε αυτή την εβδομάδα μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει,

αλλά οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε στους δημοσιογράφους. «Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο εδώ, αλλά τι έχει συμβεί πριν από το παιχνίδι έχει πάντα αντίκτυπο στο επόμενο. Σίγουρα είναι καλύτερα να φτάσουμε σε ένα παιχνίδι έχοντας αίσθημα ευφορίας, παρά να είμαστε απαισιόδοξοι, ήμασταν συγκεντρωμένοι, αλλά χάσαμε».

Ο Λουίς Ενρίκε είπε ότι ήταν απογοητευμένος, επειδή η ομάδα του δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δυναμική που έχει αποκτηθεί από πέντε συνεχόμενες νίκες σκοράροντας 17 γκολ στις προηγούμενες τρεις. «Μας έλειπε η σαφήνεια στα τελευταία μέτρα και είναι κρίμα, διότι αυτό το παιχνίδι ήταν ζωτικής σημασίας να διατηρήσει την εμπιστοσύνη μας υψηλή και για τους αντιπάλους μας να διαπιστώσουν ότι εννοούμε τις επιδιώξεις μας», πρόσθεσε.

«Δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε την άμυνά τους. Απέκτησαν μεγάλη εμπιστοσύνη και κάναμε λάθη. Ηταν σημαντικό να έχουμε ανοίξει το σκορ, αλλά το έκαναν εκείνοι. Πρέπει να δεχτούμε αυτή την ήττα και να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα».

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, τόνισε ότι η ήττα αυτή ήταν ένας φόρος για τη μεγάλη ανατροπή εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν. «Ο αθλητισμός είναι έτσι, δεν είμαστε μηχανές και μετά την προσπάθεια που κάναμε την Τετάρτη, ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Πρέπει να συγχαρούμε την Ντεπορτίβο, άξιζαν να είναι νικητές αυτού του αγώνα», είπε. «Κάθε οπαδός της Μπαρτσελόνα θα υπόγραφε για μία πρόκριση εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνέχεια μία ήττα από την Λα Κορούνια. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος να διανύσουμε και θα έχουμε πιθανότητες να το κερδίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα