Επέστρεψε το χειμωνιάτικο σκηνικό

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, όμως, όχι τόσο έντονα όπως τις τελευταίες ημέρες
Μιλώντας στη «Σ» ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι η Υπηρεσία δέχτηκε 15 κλήσεις που αφορούσαν περιστατικά με υπερχείλιση αποχετευτικών, νερό υπογείων και πτώση δέντρων

Επέστρεψε το χειμωνιάτικο σκηνικό εν μέσω της άνοιξης, καθώς έντονα καιρικά φαινόμενα είχαμε όλο το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την Κύπρο με το Τμήμα Μετεωρολογίας να έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αυτή τη βδομάδα,

όμως, όχι τόσο έντονα όπως τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τού Τμήματος Μετεωρολογίας μέχρι και σήμερα Δευτέρα βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Τοπικά η ποσότητα βροχής δυνατόν να υπερβεί τα 55 mm σε περίοδο 24 ωρών.

Υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Στη «Σ» μίλησε ο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, ο οποίος είπε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν, καθώς από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν κατά διαστήματα µεµονωµένες βροχές.

Ο καιρός, συνέχισε ο Λειτουργός, δεν θα παρουσιάσει τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, αναμένεται σε κάποιες περιοχές να υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες. Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Επιπλέον, ο Λειτουργός ανέφερε ότι είναι συνηθισμένο τέτοια εποχή να έχουμε αυτές τις απότομες αλλαγές του καιρού και της θερμοκρασίας και αυτές οι αλλαγές ενδέχεται να συνεχιστούν μέχρι και τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ερωτηθείς σχετικά με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, ο Λειτουργός είπε ότι η σκόνη έχει υποχωρήσει από χθες και δεν φαίνεται να επανέρχεται για την ώρα.

15 κλήσεις της Πυροσβεστικής
Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής μιλώντας στη «Σ» δήλωσε από την πλευρά του ότι τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Υπηρεσία του, λόγω της βροχόπτωσης, ήταν 15 σε ολόκληρη την Κύπρο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, κάποιες από τις κλήσεις αφορούσαν περιστατικά με υπερχείλιση αποχετευτικών και νερό υπογείων, κάποιες αφορούσαν την πτώση δέντρων, ενώ η μια αφορούσε πτώση δέντρου σε καλώδια της ηλεκτρικής και χρειάστηκε η παρέμβαση της ΑΗΚ, για να επιλυθεί το θέμα.

Επιπλέον, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής μας είπε και για περιστατικό 90χρονης στην Κοκκινοτριμιθιά, η οποία ενώ περιφερόταν στην αυλή του σπιτιού της έπεσε σε λάκκο αποχέτευσης 3 μέτρων. Λόγω της προχειρότητας της κατασκευής από το βάρος της 90χρονης υποχώρησε το μπετόν, με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα στον λάκκο.Το περιστατικό συνέβη χθες γύρω στις 3:15 μ.μ.

Συγγενικό πρόσωπο τής ηλικιωμένης γυναίκας που την άκουσε ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές, ενώ την ίδια ώρα κλήθηκε ασθενοφόρο. Στη σκηνή έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα. Για τη διάσωσή της, νοσηλευτής και πυροσβέστης κατέβηκαν στον λάκκο, για να ανεβάσουν την 90χρονη με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι φέρει κάταγμα στο κάτω άκρο. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για παροχή πρώτων βοηθειών και ακτινολογικές εξετάσεις.

Προσοχή στους δρόμους
Σε εγρήγορση ήταν και παραμένει η Αστυνομία λόγω τον έντονων καιρικών συνθηκών, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι λόγω των έντονων σε κάποιες περιπτώσεις καιρικών φαινομένων, καλούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πρέπει, επιπλέον, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα (εφόσον χρειάζεται).

Επίσης, καλούνται όσοι προτίθενται να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο. Για άμεση ενημέρωση όσον αφορά το οδικό δίκτυο, το κοινό μπορεί να βρίσκει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.police.gov.cy), στις σελίδες της Αστυνομίας, στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) και στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».

Keywords
Τυχαία Θέματα