"Φτερά" έκαναν σημαντικοί φάκελοι για τα ΧΥΤΑ

Η ενδεχόμενη συνεργασία του καταζητούμενου Αθανάσιου Κατρή ο οποίος ούτε και χθες τήρησε την δέσμευση του για κάθοδο του στο νησί, θα ανοίξει για τα καλά τον ασκό του Αιόλου στα σκάνδαλα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ.

Οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι πως ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Helector μπορεί να κάψει πολλούς, αφού φέρεται να ήταν ο συνδετικός κρίκος της ελληνικής εταιρείας με την Κύπρο

και το πρόσωπο που εκτελούσε τις εντολές ανωτέρων του για τις μίζες που παραχωρούνταν.

Αν μέχρι τις επόμενες ώρες δεν έρθει αυτοβούλως στο νησί για να τεθεί ενώπιον των ανακριτών θα εκδοθεί εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις για τα ΧΥΤΑ δεν έχουν τελειωμό. Οι ανακριτές, παρά τις έρευνες τους στο κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών και ακολούθως σε αποθήκες στο Τσέρι δεν εντόπισαν τους οικονομικούς φακέλους των προσφορών που υπέβαλαν τέσσερις εταιρείες για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων στη Κόση.

«Έκαναν φτερά» οι φάκελοι

Βρέθηκαν μόνο οι τεχνικοί φάκελοι. Οι οικονομικοί, που θα αποδείκνυαν τη διαφορά δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ της τρίτης και τέταρτης προσφοράς από αυτή που τελικά κατακυρώθηκε δενη εντοπίστηκαν ακόμη.

Οι έρευνες των αρχών δείχνουν και ενδεχόμενη εμπλοκή της ελλαδικής εταιρείας συμβούλων μηχανικών enviroplan η οποία είχε επιλεγεί από το Υπ Εσωτερικών για να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο μοντέλο διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων.

Νέα εντάλματα σύλληψης;

Οι έρευνες και ανακρίσεις δείχνουν πως η Enviroplan S.A φέρεται να συνεργαζόταν με την Helector και να προσάρμοσε τους όρους των προσφορών στα μέτρα της. Από τα νέα στοιχεία δεν αποκλείεται να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης εναντίον ανώτερων στελεχών της Enviroplan S.A

Ο πρώην μηχανικό της Helector Ιμάρ Μπακλέρ επιμένει να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και να μην απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών. Την ίδια στάση τηρεί και ο Σάββας Βέργας, ο οποίος, ωστόσο, εκτιμάται πως στο τέλος θα συναίνεση και θα συνεργαστεί με τις αρχές ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα