Τα ανθρακικά πετρώματα και η συνετή διαχείριση

Με το βλέμμα στραμμένο υπερατλαντικά αλλά και προς Ανατολάς, από όπου επιδείχθηκε, όπως πληροφορούμαστε, ζωηρότατο ενδιαφέρον, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων για οικόπεδα στην ΑΟΖ.

Στο «σφυρί» βάζει αυτή τη φορά τα τεμάχια 6 – 8 – 10 και οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε διάστημα τεσσάρων μηνών από σήμερα. Την πολιτική διάσταση του εγχειρήματος υπογράμμισε από πλευράς του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στέλνοντας πολύ συγκεκριμένα μηνύματα τόσο σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις επίλυσης

του Κυπριακού όσο και για τα όσα κατά καιρούς ακούστηκαν από την αντιπολίτευση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «Τα γειτνιάζοντα με το υποθαλάσσιο όρος Ερατοσθένης οικόπεδα δεν εξαντλούνται στα τρία που έχουν ενταχθεί στον τρίτο γύρο αδειοδότησης. Όπως εξηγήθηκε η επιλογή έγινε με βάση τη συνετή διαχείριση».

Σύμφωνα με την προκήρυξη του τρίτου γύρου, μετά την υποβολή αιτήσεων, εναπόκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει τελική απόφαση εντός έξι μηνών. Και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε πως Όπως πληροφορούμαστε ήδη αρκετές εταιρείες κολοσσοί έχουν αγοράσει τα γεωλογικά δεδομένα των τριών οικοπέδων.Την προκήρυξη χαιρέτισαν με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα