Τερμάτισαν την απεργία τα μέλη της ΣΥΑΛΚ

4η ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στο Λιμάνι Λεμεσού.

Πρωί-πρωί, περίπου 100 πατατοπαραγωγοί, κυρίως της επαρχίας Αμμοχώστου, συνοδευόμενοι από βουλευτές του ΔΗΣΥ, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απεργία στην είσοδο του λιμανιού.

Κάνουν λόγο για χιλιάδες ευρώ ζημιές, καθώς, όπως λένε, καθημερινώς πρέπει να φορτώνονται για εξαγωγές 2 με 3 χιλιάδες τόνοι πατατών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των πατατοπαραγαγωγών Νίκος

Βασίλας 'Τα κοκκινοχώρια και γενικά η πατατοκαλλιέργεια της Κύπρου είναι σε ένα καζάνι και κοχλάζει λόγω της απεργίας του Λιμανίου διότι ανακοίνωσαν μεν ότι θα φορτώνονται τα ευπαθή προϊοντα, αλλά εντέλει δεν φορτώνονται διότι υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα.

Π.χ.ένα πλοίο για φορτώσει πρέπει να ξεφορτώσει τα άλλα προϊόντα τα οποία δεν είναι ευπαθή και με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να γίνει εξαγωγή.

Γύρω στις 9 το πρωί, αντιπροσωπεία των πατατοπαραγωγών είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη και τις συντεχνίες. Και ενώ η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ότι πριν από λίγα λεπτά το Υπουργικό είχε ανάψει πράσινο στο νομοσχέδιο για τις αποσπάσεις εργαζομένων στη δημόσια υπηρεσία.

Εξέλιξη, την οποία αντίκρυσε θετικά η ΣΥΑΛΚ, η οποία σε συνδυασμό με την διαβεβαίωση ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί πακέτο με αυτό για την αποκρατικοποίηση στις 31 Μαρτίου, αποφάσισε άμεσα την άρση της απεργίας.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ ΣΥΑΛΚ Αντρέας Γεωργίου ανέφερε ότι ''Πιάνουμε δουλειά μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ότι εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που αφορά τις αποσπάσεις των υπαλλήλων στη δημόσια υπηρεσία και θα κατατεθεί στην Βουλή.''

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, η ΣΥΠΑΛΚ και η ΔΕΟΚ δήλωσαν ότι θα καθόριζαν τα επόμενα βήματα τους, μετά το πέρας της απογευματινής συνεδρίας της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής. Λίγο μετά το μεσημέρι, αποχώρησαν και οι πατατοπαραγωγοί, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Εκείνη την ώρα στο λιμάνι Λεμεσού βρισκόταν ο Προέδρος της Αρχής Λιμένων, Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη. Ακολούθως μίλησε στους εργαζομένους για το κυβερνητικό πλάνο, σε μια συνάντηση στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής, Αντώνης Αντωνίου.

Να σημειωθεί ότι από προχθές, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ διαχώρισαν τη θέση τους και δεν απεργούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα