"Ξύπνησε", αλλά ήταν αργά...

Το ντεμπούτο του Χριστάκη Χριστοφόρου στον πάγκο της Εθνικής μας, απέναντι στην Ουκρανία συνοδεύτηκε με ήττα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε στην Οδησσό με 1-0, με τέρμα που σημείωσε ο Στεμπανέγκο στο 40ο λεπτό. Ο Σωτηρίου στο 87’ σημάδεψε το δοκάρι του Μπόικο.

Η Εθνική μας ομάδα «ξύπνησε» μετά το 80’ , αλλά ήταν αργά. Έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ωστόσο το σουτ του Εγγλέζου πέρασε μόλις έξω και το σουτ του Σωτηρίου σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 90+3’ με κεφαλιά υποχρέωσε τον Μπόικο σε δύσκολη επέμβαση.

Μέχρι το 80’ οι διεθνείς

μας είχαν παθητικό ρόλο, όμως, στο 20’ θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Μυτίδη. Ο Εφραίμ έβγαλε με έξυπνη πάσα τον Μυτίδη μόνο απέναντι στην Μπόικο, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΚ έκανε κακό σουτ και κλότσησε τη μοναδική ευκαιρία στα σκουπίδια.

Σε όλο το υπόλοιπο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες να προηγηθούν πιο νωρίς. Στο 29΄σημειώθηκε διπλή μεγάλη ευκαιρία για τους Ουκρανούς, όμως, ο Παναγή με εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Ο Ζουζούλια έκανε το πρώτο σουτ, ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας απέκρουσε ασταθώς και στο ριμπάουντ ο Στεμπανένκο προσπάθησε από τα δυο μέτρα να νικήσει τον Παναγή. Ωστόσο ο διεθνής μας πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 40’ ήρθε το τέρμα. Με πρωταγωνιστές και πάλι τους Ζουζούλια και Στεμπανένκο. Ο πρώτος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Παναγή απέκρουσε ασταθώς και στο ριμπάουντ αυτή τη φορά ο Στεμπανένκο σημάδεψε σωστά.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αφού πέραν της κεφαλιάς Πέτριακ στο 55’ που πέρασε μόλις έξω δεν καταγράφηκε κάτι το αξιοσημείωτο.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Ουκρανών και μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο όλοι πίστευαν ότι θα έπαιρναν στενή αλλά εύκολη νίκη.

Ωστόσο λογάριασαν χωρίς την Εθνική μας. Οι δυο αλλαγές του Χριστάκη Χριστοφόρου, οι Εγγλέζου και Σωτηρίου θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά και να στείλουν τους Ουκρανούς… αδιάβαστούς. Όμως, η τύχη μας γύρισε την πλάτη σε τρεις περιπτώσεις. Στο 83’ σε σουτ του Εγγλέζου το οποίο πέρασε μόλις έξω, στο 87’ σε σουτ του Σωτηρίου που τράνταξε το δοκάρι και στο 90+3’ με κεφαλιά και πάλι του Σωτηρίου.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του φιλικού αγώνας της Εθνικής μας απέναντι στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα