Άλλον ένα «τελικό σωτηρίας» δίνει ο Εθνικός στο Δασάκι

Τώρα που άνοιξε τρύπα και βλέπει από τη χαραμάδα ακτίδα φωτός, ο Εθνικός θα το παλέψει με περισσότερο πάθος και διάθεση, ώστε να αναπτερώσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Έτσι, ο σημερινός απογευματινός αγώνας με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Δασάκι (16:00, Cytavision Sports 1) αποκτά τον χαρακτήρα τελικού για την προσφυγική ομάδα. Η οποία, ύστερα και από τη νίκη επί της

Πάφου την περασμένη Κυριακή, βλέπει πιο αισιόδοξα τη συνέχεια.


Η νίκη που σημείωσε επτά μέρες προηγουμένως ήλθε ύστερα από τρεις μήνες και στο ύστατο χρονικό σημείο. Εκεί που όλοι είχαν περίπου ξεγραμμένη την ομάδα, εκτός από τους ανθρώπους του Εθνικού, η επιτυχία κράτησε ζωντανή την ομάδα στη μάχη για σωτηρία. Σίγουρα η νίκη εκείνη έδωσε και την κατάλληλη ψυχολογία στην ομάδα, για να διεκδικήσει στα υπόλοιπα παιχνίδια αυτό που φαινόταν χαμένο πριν από 15 μέρες.
Και η αρχή θα γίνει από σήμερα στο παιχνίδι με την πρωτοπόρο του ομίλου, ΑΕΛ. Η λεμεσιανή ομάδα παίζει χωρίς άγχος και κυνηγά την πρώτη θέση στο γκρουπ (7-12). Ο Εθνικός όμως έχει πιο ισχυρό κίνητρο, τη σωτηρία. Οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στο γήπεδο και δηλώνουν ότι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.
Ίδια ενδεκάδα
Από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε τραυματισμού, είτε απουσιών, ο τεχνικός της ομάδας Ντανίλο Ντόντσιτς αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που είχε κερδίσει άνετα την Πάφο (3-0). Ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο αμυντικός Έβερτον Μπεσέρα (είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο) το ξεπέρασε και τέθηκε στη διάθεση του Σέρβου τεχνικού.
Την ενδεκάδα αναμένεται να αποτελέσουν οι Μπογκατίνοφ, Κυριάκου, Έβερτον, Ιάκομπ, Ατάντα, Αράμπαλ, Πιντσέλι, Σ. Γκριγκαλαβασίλι, Ε., Γκριγκαλασβίλι, Κότο Παγές, Χατζηβασίλης.
Η προσπάθεια του Εθνικού, βέβαια, δεν εξαρτάται μόνο από τι θα κάνει ο ίδιος, αλλά και από τα αποτελέσματα της Πάφου, την οποία κυνηγά στη βαθμολογία ευρισκόμενος τέσσερεις βαθμούς πίσω. Έτσι, οι του Εθνικού θα έχουν τα αφτιά τους και στο Μακάρειο, όπου η Δόξα θα υποδεχθεί την Πάφο.
* Οι πιστοί φίλοι του Εθνικού αναμένεται να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στο Δασάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα