Μαλάς: Ο Αναστασιάδης χαϊδέυει αυτιά στο εσωτερικό

Σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, αναφέρθηκε στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι δεν επικεντρώνεται στην επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά «προσπαθεί να κερδίσει κάποιες ψήφους εν όψει εκλογών».

Διαβάστε αυτούσιες τις δηλώσεις:

Την ώρα που ο ΓΓ του ΟΗΕ στην Έκθεσή του για το Κυπριακό επιβραβεύει την Τουρκία για τη στάση της στο Κρανς Μοντανά, ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει τους επιζήμιους τακτικισμούς.

Αντί ο κ. Αναστασιάδης

να επικεντρωθεί στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν, κάτι που ζητά ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, προσπαθεί να χαϊδέψει αυτιά στο εσωτερικό, για να κερδίσει κάποιες ψήφους εν όψει εκλογών.

Το Κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί με λογικές επίδειξης ισχύος, όπως είπε προχθές ο κ. Αναστασιάδης. Η επιστροφή σε πολιτικές που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και απέτυχαν, είναι καταστροφική.

Το Κυπριακό μόνο με ειρηνικά, πολιτικά μέσα μπορεί να επιλυθεί. Μπροστά στις νέες μεθοδεύσεις της Τουρκίας για παγίωση των διχοτομικών δεδομένων, στις οποίες προβαίνει χωρίς κανένα πολιτικό κόστος επειδή είναι απενοχοποιημένη, εμείς πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν. Είναι απαραίτητο να διαφυλαχθούν οι συγκλίσεις και να αξιοποιηθεί το πλαίσιο Γκουτιέρες.

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται το Κυπριακό, οι τακτικισμοί του κ. Αναστασιάδη, καθώς και οι λεγόμενες «νέες στρατηγικές», οδηγούν στην οριστική διχοτόμηση.

Η διχοτόμηση αποτελεί καταστροφή.

Έχουμε υποχρέωση να σώσουμε τον τόπο μας, με την επίτευξη λύσης που να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και τον λαό.

Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε συνθήκες μόνιμης ειρήνης και ασφάλειας για τον τόπο μας. Για τον λαό μας. Για τις νέες γενιές που έρχονται!

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα