Ακιντζί στη ψευδοβουλή: Έχω πλέον ημερομηνία για πενταμερή

Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ενημερώνει σε κεκλεισμένων θυρών ειδική συνεδρία τη λεγόμενη βουλή στα κατεχόμενα για τα διαμειφθέντα στις συνομιλίες στο Μοντ Πελαράν, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών αργά ψες το βράδυ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης, προσερχόμενος στη συνεδρία, η πραγματοποίηση της οποίας είχε ανακοινωθεί από χθες, είπε ότι ενημερώνοντας τους λεγόμενους βουλευτές, θα συνοψίσει τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελβετία.

Η

Συμφωνία ΠτΔ - Ακιντζί και τα αναπάντητα ερωτήματα

Για το χθεσινό δείπνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υπό τα ΗΕ, ο κ. Ακιντζί είπε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εντός του δείπνου, ξεπεράστηκε το αδιέξοδο και η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.

Κυπριακό: Θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό (pics)


Πρόσθεσε πως έχει καθοριστεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη και είναι και οι δύο ηγέτες ενήμεροι για το τι θα πρέπει να κάνουν πριν τη διεθνή διάσκεψη, όπως επίσης γνωρίζουν ότι και οι εγγυήτριες δυνάμεις θα προσκληθούν να παρακαθίσουν στη διεθνή διάσκεψη.

"Μια καινούργια συγκυρία ανοίχθηκε και αυτό είναι κάτι το οποίο επιθυμούσαμε και προτείναμε”, είπε ο Τ/κ ηγέτης, ευχόμενος την επίλυση του Κυπριακού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι οι συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν οριστεί για το 2017 και όχι για το 2016, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι η παρέλευση μερικών ημερών δεν είναι κάτι το πολύ σημαντικό.

Ανέφερε ότι ο ίδιος μιλούσε για δημοψήφισμα στα μέσα του 2017.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι θα μεσολαβήσουν εννέα με δέκα μέρες μετά το νέο έτος για την επανέναρξη των συνομιλιών και ευχήθηκε να καταλήξουν σε λύση και η καθυστέρηση που θα παρουσιαστεί να είναι μόνο αυτή.

Δείτε βίντεο από την άφιξη Ακιντζί στη λεγόμενη βουλή και τη δήλωσή τους στους δημοσιογράφους, ότι πλέον έχει ημερομηνία για πενταμερή.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis’teki Kapalı Oturum öncesi basının sorularını yanıtladı: “Şimdi artık 5’li konferansın tarihi var” pic.twitter.com/RT4CcQ6aq5

— KKTCCumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) December 2, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα