Ακιντζί: "Χάρτες και ονόματα για το εδαφικό στο τέλος"

Θετική ήταν η ανταπόκριση και του Τουρκοκύπριου ηγέτη στο κάλεσμα του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για συνάντηση του με τους δύο ηγέτες στο Νταβός, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι όλα τα ζητήματα συζητούνται με τη σειρά όπως αναφέρονται στην συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου και πρόσθεσε ότι διακυβέρνηση και διαμοιρασμός εξουσίας, οικονομία, ΕΕ έχουν συζητηθεί καθώς και το περιουσιακό τους τελευταίους

δύο μήνες.

Είπε ότι παραμένουν να συζητηθούν το εδαφικό, η ασφάλεια οι εγγυήσεις, προσθέτοντας ότι ασφάλεια και εγγυήσεις θα συζητηθούν στο τέλος με τη συμμετοχή των εγγυητριών χωρών.

Για το εδαφικό ανέφερε ότι με αμοιβαία κατανόηση έχουν συμφωνήσει ότι ο χάρτης, τα ονόματα και οι αναλογίες θα συζητηθούν στο τέλος αλλά πως υπάρχουν κάποια θέματα για τα οποία κάποτε συζητούν.

Αν θέλεις να επιλύσεις ένα πρόβλημα, σημείωσε ο κ. Ακιντζί, πρέπει να διαπραγματευτείς και να συνομιλήσεις, όπως γίνεται μεταξύ των δύο ηγετών.

Αναφέροντας ότι υπάρχουν συγκλίσεις αλλά και δυσκολίες, πρόσθεσε ότι προσπαθούν να εξεύρουν τρόπους να υπερπηδήσουν τις διαφωνίες.

Ο κ. Ακιντζί είπε ακόμη ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τους δύο ηγέτες στο Νταβός όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση σήμερα και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα