Το Ανώτατο δικαίωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σημαντική κρίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε προσφυγή της οικονομικής διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Επιτροπής στον τραπεζικό τομέα και πλέον επικεντρώνεται στις ΚΕΠΕΥ.

Ικανοποίηση φέρνει στις τάξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της προσφυγής που καταχώρισε εναντίον της η Οικονομική Διευθύντρια της Λαϊκής Τράπεζας.

Στην

Αννίτα Φιλιππίδου, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Σίγμα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Δήμητρα Καλογήρου δήλωσε ότι το όλο θέμα «αφορούσε την επένδυση της Λαϊκής Τράπεζας σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου, όπου εκεί είχαν διαπιστωθεί σειρά παραβάσεων, κυρίως για παραπλανητικές πληροφορίες στις οικονομικές καταστάσεις και στα ενημερωτικά δελτία το 2010 και το 2011. Ενδέχεται να είναι απόφαση που μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες υποθέσεις που όπως ξέρετε εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τη Δήμητρα Καλογήρου οι έρευνες της Επιτροπής στον τραπεζικό τομέα έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα πέραν των 10 πορισμάτων.

Περαιτέρω, ανέφερε τα εξής: «Έχουμε ακόμα δύο υποθέσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται αρχές ή μέσα του 2016 ελπίζω. Για τις υποθέσεις αυτές θα υπάρχει συνεννόηση με το Γενικό Εισαγγελέα. Αν υπάρχουν ειδικά ποινικές διώξεις θα δούμε τον τρόπο χειρισμού τους όταν και εφόσον ολοκληρωθούν».

Το 2016 η προσοχή στρέφεται στους τομείς παροχής Επενδυτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε ότι «έχουμε στήσει ένα πλαίσιο διαχείρισης κινδύνων όλων των εποπτευόμενων, όπου εκεί είναι πιο εύκολο τώρα, η Επιτροπή, να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες εταιρείες που ενδέχεται να έχουν ρίσκα για την Κεφαλαιαγορά και να προβαίνει σε ανάλογη εποπτεία».

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη του 2015 επιβλήθηκαν πρόστιμα σε Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών που άγγιξαν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα