ΑΚΕΛ: Θεσμικό αδιέξοδο λόγω ετσιθελισμού κυβέρνησης - ΔΗΣΥ

Έντονη κριτική ασκεί εκ νέου στην κυβέρνηση το ΑΚΕΛ σε σχέση με την ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για την καταψήφιση από μέρους της Βουλής των κανονισμών της κυβέρνησης για ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης κάνει λόγο για «σοβαρό θεσμικό αδιέξοδο», που όπως λέγει δημιουργείται «εξαιτίας του ετσιθελισμού

της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ».

Αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Ο ετσιθελισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού και η μόνιμη έγνοια τους να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, προκάλεσαν εκ νέου σοβαρό θεσμικό αδιέξοδο. Η ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου να προσφύγουν κατά της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Ανώτατο Δικαστήριο καθιστά -μοιραία- τη Δικαστική Εξουσία μέρος ενός πολιτικού προβλήματος. Είναι πρωτοφανές, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας να αμφισβητεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Βουλής να τροποποιεί ή να καταψηφίζει κυβερνητικά νομοσχέδια και κανονισμούς. Η διάκριση εξουσιών, την οποία η κυβέρνηση επικαλείται, πρέπει επιτέλους να τύχει σεβασμού και από την ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα