ΑΚΕΛ για διαβατήρια: Η πολιτική ευθύνη ανήκει σε Αναστασιάδη-Κυβέρνηση ΔΗΣΥ

Η πολιτική ευθύνη για τα σκάνδαλα των διαβατηρίων ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο Ν. Αναστασιάδη και την κυβέρνηση ΔΗΣΥ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Η πολιτική ευθύνη για τα σκάνδαλα των διαβατηρίων είναι ασήκωτη και ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Οι αποφάσεις που έλαβαν τώρα -κατόπιν του παγκόσμιου εξευτελισμού της χώρας μας- ούτε ξεπλένουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, ούτε κλείνουν το ζήτημα.

Οι αποφάσεις δεν μπορούν

να παραγράψουν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση αρχικά δεν απαντούσαν στα αδήριτα ερωτήματα, μετά καθησύχαζαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ύστερα αποκαλούσαν «εχθρούς της χώρας» όσους έθεταν ερωτήματα για τα σκάνδαλα.

Ποιος άλλος –αν όχι η κυβέρνηση Αναστασιάδη- θα αναλάβει την ευθύνη:

πρώτο, για το διασυρμό της χώρας και,

δεύτερο, για το στήσιμο αυτής της βιομηχανίας κατάχρησης, αδιαφάνειας και απληστίας;

Όταν το… «αντίδωρο» που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος για τη μεσιτεία του κοστολογείται στις 300 χιλιάδες ευρώ, όλοι καταλαβαίνουν

πόσο χρήμα διακινείται σε αυτή τη βιομηχανία που έστησε η κυβέρνηση και,

πόσες παρεμβάσεις γίνονταν από έχοντας σχέσεις με την εκτελεστική εξουσία για να προωθούνται διάφορες υποθέσεις.

Αυτά δεν διαπράττονται κατά λάθος, ούτε λόγω ελλιπών ρυθμίσεων. Αυτά γίνονται λόγω διαφθοράς και ο καθένας μπορεί να κατανοήσει γιατί η Κύπρος από το 2013 μέχρι το 2018 έχει κατρακυλήσει στους διεθνείς δείκτες για τη διαφθορά. Αναμένουμε τι θα δείξει η έρευνα για το 2019.

Όλη η Κύπρος, λοιπόν, γνωρίζει την αλήθεια.

Αν δεν ξεσπούσε το σκάνδαλο με το Μαλαισιανό μεγαλοαπατεώνα –το οποίο κατέστη μη διαχειρίσιμο επικοινωνιακά για το Προεδρικό-

ούτε θα παραδέχονταν λάθη,

ούτε θα έκαναν έρευνα,

ούτε θα ανακαλούνταν υπηκοότητες.

Όπως, τίποτα δεν έκαναν για τους Καμποτζιανούς.

Όπως, άλλωστε, ακόμα να απαντήσει ο Πρόεδρος το ερώτημα που ΔΕΝ ερευνάται από το Γενικό Ελεγκτή -όπως παραπλανητικά ισχυρίστηκε ο κ. Αναστασιάδης- για τον Σαουδάραβα. Ο Γενικός Ελεγκτής ελέγχει τα υπηρεσιακά ταξίδια του Προέδρου και όχι το ταξίδι αναψυχής στις Σεϋχλελλες με το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα.

Ρωτούμε, λοιπόν ξανά:

Χρησιμοποίησε ο κ. Αναστασιάδης το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα για τις οικογενειακές διακοπές του στις Σεϋχέλλες;

Ναι ή Όχι; Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια να απαντήσει;

Προφανώς, το ότι δεν απαντά επί 20 μέρες συνιστά μια εύγλωττη απάντηση.

Και επειδή ακριβώς δεν απαντά ο Πρόεδρος ούτε και το Προεδρικό, το ΑΚΕΛ  σήμερα ενέγραψε θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου γι’ αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι.

Η κυβέρνηση κάνει πλάτες στις τράπεζες

Κάθε μέρα που περνά οι πολίτες αντιλαμβάνονται το μέγεθος του οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος που διέπραξαν οι κυβερνώντες με το κλείσιμο και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού.

Έκλεισαν και ξεπούλησαν τον Συνεργατισμό και η αυθαιρεσία των τραπεζών έχει απογειωθεί. Αβέρτα χρεώνουν, αυξάνουν τις χρεώσεις και βάζουν νέες χρεώσεις.

Μπροστά σ’ αυτή την αυθαιρεσία των τραπεζών η κυβέρνηση σιωπά και με την απραξία της κάνει πλάτες στις τράπεζες.

Σημειώνουμε ότι οι καταγγελίες πολιτών από το 2015, που έχουν γίνει για τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών, ενώ έχουν σταλεί από την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή στη Γενική Εισαγγελία, ακόμα εκκρεμούν στη Γενική Εισαγγελία και δεν έχουν σταλεί στα δικαστήρια.

Αλήθεια, οι πολίτες πού και πώς θα βρουν το δίκαιο τους όταν είναι εκτεθειμένοι στην αυθαιρεσία των τραπεζών και η κυβέρνηση με την απραξία της εκτρέφει αυτή την αυθαιρεσία;

Keywords
Τυχαία Θέματα