Διαφωνεί με τις απεργίες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η «Αλλαγή»

«Η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» διαφωνεί με απεργίες ή στάσεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τετραμήνων από την ΟΕΛΜΕΚ. Η ψήφος διαφωνίας δηλώνει το θετικό πρόσημο συνεργασίας του εκπαιδευτικού κόσμου, για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία των πολιτών και την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση.

Επιπρόσθετα αναφέρει πως, «καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν

μαζικά στο Δημοψήφισμα της 11ης Νοεμβρίου 2019 και να δηλώσουν ακόμα μια φορά ότι μας διακρίνει η νηφαλιότητα και η ώριμη σκέψη. Ότι η αγάπη μας για το παιδαγωγικό έργο είναι ο κύριος γνώμονας των προσπαθειών μας, μακριά από μικροπαραταξιακές και μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα».

Αυτούσια η ανακοίνωση της Κίνησης:

Η Kίνηση Kαθηγητών «Αλλαγή» είχε ως διαχρονική θέση – ακόμα και πριν το 2010 και, τη διαίρεση του σχολικού έτους σε τετράμηνα από την κυβέρνηση Χριστόφια – τη διεξαγωγή των εξετάσεων ανά τετράμηνο με φιλοσοφία και κύριο στόχο τη μείωση του όγκου των διαγωνισμάτων και της ύλης της τελικής εξέτασης, το καθημερινό διάβασμα των μαθητών και την ανατροφοδότηση στο τέλος εκάστου τετράμηνου.

Παρόλες τις ασαφείς και συνεχείς αλλαγές των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές εργάστηκαν ακατάπαυστα, ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις. Με ποια οπτική λοιπόν μπορούμε ως εκπαιδευτικοί να στερήσουμε την ευκαιρία από τους μαθητές μας να παρακαθίσουν στις εξετάσεις κάνοντας απεργίες ή στάσεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων; Αφού η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θεωρούσε ότι το σύστημα που ψήφισε η Bουλή των Αντιπροσώπων από τον Ιούλιο του 2019 δεν λειτουργεί, γιατί ανέμενε μέχρι το παρά πέντε για να προχωρήσει σε μέτρα;

Η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» υποστηρίζει ότι οι εξετάσεις τετραμήνων σε σωστή βάση – όπως είχαν αρχικά σχεδιαστεί – θα ήταν προς το συμφέρον των παιδιών και θα αναβάθμιζαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα πρέπει ο θεσμός να αξιολογηθεί, για να αναδειχθούν οι πραγματικές αδυναμίες του, πολλές από τις οποίες προέκυψαν ως αποτέλεσμα των εισηγήσεων της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ τον Ιανουάριο του 2019. Η αξιολόγηση αυτή θα βοηθήσει στη βελτίωση εκείνων των πτυχών που χρειάζονται διόρθωση, αλλαγή ή απάλειψη.

Θεωρούμε ήδη ότι η θέση μας ότι οι εξετάσεις του Α΄ τετράμηνου θα έπρεπε να πραγματοποιούνται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει δικαιωθεί και καθημερινά αποδεικνύεται η ορθότητά της.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο Δημοψήφισμα της 11ης Νοεμβρίου 2019 και να δηλώσουν ακόμα μια φορά ότι μας διακρίνει η νηφαλιότητα και η ώριμη σκέψη. Ότι η αγάπη μας για το παιδαγωγικό έργο είναι ο κύριος γνώμονας των προσπαθειών μας, μακριά από μικροπαραταξιακές και μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.  

Η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» διαφωνεί με απεργίες ή στάσεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τετραμήνων από την ΟΕΛΜΕΚ. Η ψήφος διαφωνίας δηλώνει το θετικό πρόσημο συνεργασίας του εκπαιδευτικού κόσμου, για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία των πολιτών και την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Δηλώνει τη θετική διάθεση για επίλυση τον όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο που θα ενισχύσει τη μαθησιακή διαδικασία και θα διευκολύνει το εκπαιδευτικό έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα