Ανακατασκευάζεται η Λεωφόρος Κάππαρη στο Παραλίμνι

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου το Πολεοδομικό Οδικό Έργο «Βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το έργο αφορά στη συμβολή της Λεωφόρου Κάππαρη με τη Λεωφόρο Πρωταρά μέχρι τον προτεινόμενο κυκλοφοριακό κόμβο στη συμβολή της Λεωφόρου Κάππαρη με την οδό Απόλλωνος.

Το συνολικό μήκος της κύριας οδού θα είναι περίπου 2.000 μέτρα και το συνολικό πλάτος του δρόμου 24,20 μέτρα.

Αναφορικά με τις πρόνοιες του έργου, θα υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μία ανά κατεύθυνση, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια εκατέρωθεν του

δρόμου στα οποία θα υπάρχει δεντροφύτευση καθώς και ποδηλατόδρομος σε όλο το μήκος του δρόμου με τοποθέτηση οδικού φωτισμού.

Περαιτέρω, προτείνεται όπως κατασκευαστούν 12 διαβάσεις πεζών η μια εκ των οποίων θα είναι υπερυψωμένη, ράμπες ΑμεΑ σε όλες τις συμβολές με κατάλληλη σήμανση και σηματοδότηση όπως επίσης και 180 περίπου χώροι στάθμευσης παρά τω οδόστρωμα καθώς και ένα υπερυψωμένο πλατό (συμβολή Κάππαρη με την οδό Καραμανλή). Επιπρόσθετα, θα τοποθετηθούν οχετοί ομβρίων υδάτων και θα κατασκευαστούν λωρίδες πρασίνου.

Τέλος, θα κατασκευαστούν κόλποι στάσης λεωφορείων και μια φωτοελεγχόμενη συμβολή της οδού Γιωρκή Παπαδοπούλου με τη Λεωφόρο Κάππαρη. Το συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο υλοποιείται με τη συνεργασία του κράτους (80% κόστος υλοποίησης) και του Δήμου Παραλιμνίου (20% κόστος υλοποίησης) που στοχεύει στην αναβάθμιση της περιοχής του Κάππαρη και την αναχαίτιση χρόνιων ρυθμιστικών και κυκλοφοριακών προβλημάτων, ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες τόσο κατά μήκος του δρόμου όσο και της ευρύτερης περιοχής (κυκλοφορία, οικονομία, περιβάλλον κλπ).

Ακολούθησε συζήτηση και υποβολή ερωτήσεων από τους δημότες Παραλιμνίου και αποφασίστηκε ότι όσες εισηγήσεις υπάρχουν θα πρέπει μέσω του Δήμου να κωδικοποιηθούν και να καταλήξουν στους μελετητές, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων και στο Τμήμα Πολεοδομίας ώστε να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου διευκρίνισε ότι στους επόμενους 3-4 μήνες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του έργου.
Η παρουσίαση έγινε ενώπιον των λειτουργών της Πολεοδομίας Αρέστεια Ασπρίδου, των Δημοσίων Έργων Εύη Αναγιωτού και του μελετητικού γραφείου που ανέλαβε τον κατασκευαστικό σχεδιασμό του έργου Διον. &Τουμαζής, καθώς και του Γιώργου Μιλή και Γιώργου Δημητρίου εκ μέρους του τμήματος Οδικής Ασφάλειας της Αστυνομίας, του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, του Δημοτικού Μηχανικού Χριστάκη Βασιλείου και του Συντονιστή Συμβάσεων των Έργων του Δήμου, πολιτικός μηχανικός Αντρέας Γεωργίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα