Αγχωτική ανατροπή και κορυφή!

Η ομάδα του Κρίστιανσεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΑΠΟΕΛ και, νικώντας την Αγία Νάπα, ανέβηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας

ΑΕΚ
(27΄, 89΄ Άλβες, 76΄ Κάντε)
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
(25΄ Στογιάνοφ)\

Δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτο το δώρο που δέχτηκε η ΑΕΚ από την Ανόρθωση. Η ομάδα του Κρίστιανσεν έκανε το καθήκον της, επικράτησε 3-1 της Αγίας Νάπας και έπιασε τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή της

βαθμολογίας.\

Μια νίκη που ήρθε με πιο δύσκολο τρόπο απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς ο Κάντε έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 75ο λεπτό.
Οι παίκτες του Κρίστιανσεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, δημιούργησαν πολλές φάσεις, αλλά δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. \

Βρήκαν απέναντί τους και έναν εντυπωσιακό τερματοφύλακα, καθώς ο Κίττος έμοιαζε ανίκητος όσο ήταν στο γήπεδο, ενώ απέκρουσε και πέναλτι με το σκορ στο 1-1.
Ο Άλβες σκόραρε δις, αλλά ο Κάντε ήταν ο ήρωας της ΑΕΚ, αφού πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι πέτυχε το γκολ που έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα. Για την Αγία Νάπα, που προηγήθηκε προσωρινά, σκόραρε ο Στογιάνοφ.

Γεμάτο ημίχρονο με φάσεις και γκολ
Η ΑΕΚ μπήκε από πολύ νωρίς δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ, που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές του Κρίστιανσεν στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν πολύ επιθετικοί και πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα δημιουργούσαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο, δεν ήταν ουσιαστικοί οι μεσοεπιθετικοί της λαρνακιώτικης ομάδας, καθώς απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Εγγλέζου ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις φάσεις, αλλά ήταν άτυχος σε μια περίπτωση όταν το δυνατό σουτ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι. Παράλληλα αστόχησε από κοντά με πλασέ στο 4ο λεπτό, αλλά και στο 11ο όταν έκανε κοντινή κεφαλιά. Η ΑΕΚ δημιούργησε στο 20΄ άλλη μια φάση με τον Άλβες και ακολούθως η Αγία Νάπα στη μοναδική της φάση και κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ.

Ήταν μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Στογιάνοφ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Τόνιο και με πλασέ έκανε το 1-0. Όμως, οι πανηγυρισμοί των φιλοξενουμένων δεν κράτησαν για πολύ. Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα αφού στην επόμενη επίθεση ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσα. Αρχικά ο Λαρένα με σουτ σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Αντρέ Άλβες με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι παίκτες του Κρίστιανσεν πίεσαν για την ολική ανατροπή και θα μπορούσαν να το πετύχουν. Στο 43΄ ο Κίττος είπε όχι σε ωραίο σουτ του Μοντέιρο, ενώ στις καθυστερήσεις ο νεαρός πορτιέρο απέκρουσε το πέναλτι του Άλβες.

Πίεσε, σκόραρε, νίκησε
Ίδιο ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κρατούσε την μπάλα και την γυρόφερνε έξω από την περιοχή της Αγίας Νάπας. Οι Λαρνακείς όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Όμως έπρεπε να μπει στο παιχνίδι ο Κάντε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισπανός επιθετικός πέρασε στο παιγνίδι στο 70ό λεπτό και πέντε λεπτά αργότερα ήταν στη σωστή θέση και με τη σωστή προβολή που έβαλε, λύτρωσε την ομάδα του. Ήταν μια φάση που άρχισε από δεξιά, ο Ορντίθ έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή και ο Κάντε νίκησε τον Πριντιγκάρ, που επίσης είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή, λόγω τραυματισμού του Κίττου. Ο Κίττος πάντως μέχρι το σημείο που τραυματίστηκε ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση του γηπέδου, καθώς έκανε δύσκολες και καθοριστικές επεμβάσεις.

Η ΑΕΚ κατάφερε στο φινάλε της αναμέτρησης να πετύχει και τρίτο γκολ με κοντινό πλασέ του Αντρέ Άλβες, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, που ανέβασε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον ΑΠΟΕΛ.

ΑΕΚ: Τόνιο, Σεράν, Καταλά, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Λαρένα, Λαμπάν, Μοντέιρο (90΄ Μιντίκκης), Τέτε (84΄ Χατζηγιαννακού), Εγγλέζου (70΄ Κάντε), Άλβες.
Αγία Νάπα: Κίττος (58' Πρίντιγκαρ), Σκόπλιακ, Μαρκόφσκι, Φούσκο, Αντωνίου (79' Άντολεκ), Λοϊζίδης, Λαμπρόπουλος, Μπάμπα, Ίμπσον, Στογιανοφ (73' Μάντσεν), Μγκούνι.

Φάσεις και γκολ
4' Πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Ο Εγγλέζου με ωραίο πλασέ έστειλε λίγο έξω την μπάλα.
7΄ Δυνατό σουτ του Εγγλέζου από μακρινή απόσταση, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κίττου. Στο ριμπάουντ ο Άλβες δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά.
11΄ Σέντρα του Χαραλάμπους, κεφαλιά του Εγγλέζου από καλό σημείο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
20΄ Πολύ καλό σουτ από τον Άλβες από πλάγια θέση, η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
25΄ 0-1 Ο Στογιάνοφ έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας, εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη έξοδο του Τόνιο και με πλασέ πάγωσε το ΓΣΖ.
27΄ 1-1 Άμεση απάντηση από την ΑΕΚ με τον Άλβες να χρήζεται σκόρερ με κοντινή κεφαλιά. Προηγήθηκε δοκάρι σε σουτ του Λαρένα.
43΄ Φαλτσαριστό πλασέ του Μοντέιρο, ο Κίττος με υπερένταση απέκρουσε σε κόρνερ.
45΄ Ο Τέτε κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Άλβες, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Κίττο που έπεσε στη σωστή πλευρά και έδιωξε σε κόρνερ.
47΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοντέιρο, η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Κίττου.
52΄ Ωραίο πλασέ εκτός περιοχής από τον Εγγλέζου, ο Κίττος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.
54΄ Μετά από αντεπίθεση της Αγίας Νάπας, ο Ίμπσον έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Τόνιο απέκρουσε.
62΄ Σέντρα του Τέτε, κεφαλιά του Εγγλέζου, η μπάλα μόλις έξω.
76΄ 2-1 Σέντρα του Ορντίθ, προβολή του Κάντε από το πρώτο δοκάρι, η μπάλα στα δίχτυα.
89΄ 3-1 Μετά από λάθος του Πριντιγκάρ, ο Άλβες από κοντά πλάσαρε ιδανικά και κλείδωσε το τρίποντο για την ΑΕΚ.

«Οι πιο σημαντικοί βαθμοί που πήραμε»
Ως τους πιο σημαντικούς βαθμούς που κέρδισε στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ χαρακτήρισε το χθεσινό τρίποντο επί της Αγίας Νάπας ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός τεχνικός τόνισε, επίσης, ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειάζονται βελτίωση και θα γίνει δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναλυτικά:
«Είμαι πολύ χαρούμενος, οι σημερινοί είναι οι τρεις πιο σημαντικοί βαθμοί που πήραμε φέτος. Ξέραμε ότι θα έπαιζε αμυντικά ο αντίπαλος, έπαιξε με πέντε αμυντικούς και αυτό δυσκόλεψε το έργο μας. Όμως προετοιμαστήκαμε καλά και ξέραμε πώς να παίξουμε, έχοντας υπομονή. Φτιάξαμε φάσεις, ισοφαρίσαμε, και στο δεύτερο μέρος γυρίσαμε το παιχνίδι. Έχει πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, ειδικά γι’ αυτούς που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής και πήραν σήμερα ευκαιρίες. Ένα ευχαριστώ και στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε».

«Όσο είμαι εδώ θα παλεύουμε»
Από την άλλη ο Γιώργος Κοσμά δήλωσε: «Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για το παιχνίδι, μελετώντας τον αντίπαλο. Ξέραμε πώς αγωνίζεται η ΑΕΚ. Οι παίκτες μου ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες μου, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και δυσκολέψαμε την ΑΕΚ. Ξέραμε ότι παίζει από πίσω με τα δύο στόπερ γι’ αυτό βάλαμε δύο επιθετικούς για να τους πιέσουμε και τον Ίμπσον να πιέζει τον Λαμπάν. Καταφέραμε να προηγηθούμε, όμως αμέσως ισοφαριστήκαμε και αυτό ίσως επηρέασε.

»Στο δεύτερο ημίχρονο σε μια κακή στιγμή άλλαξαν οι ισορροπίες. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Κοιτάξαμε στα μάτια μια ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Όσο είμαι στην ομάδα θα παλεύουμε για να πάρουμε τους βαθμούς και να μείνουμε στην κατηγορία. Θέλω να δω από την τηλεόραση κάποιες φάσεις που πιστεύω ότι δικαιούμασταν κάτι περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα