Νέα συνάντηση η 5η στη σειρά Αναστασιάδη-Ακιντζί

Νέα συνάντηση, στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το Κυπριακό, την πέμπτη από τις έξι συνολικά συναντήσεις του Νοεμβρίου, θα έχουν σήμερα στις 18.00 ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Στο τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει αξιολόγηση του εντατικοποιημένου διαλόγου. Νέο εντατικοποιημένο γύρο συνομιλιών, μετά την ολοκλήρωση των έξι συναντήσεων του

Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι ημερομηνίες του νέου γύρου θα αποφασιστούν στη συνάντηση της Τετάρτης.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας απηύθυνε χθες έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις και προς όλους να μην βιάζονται να προκρίνουν τι είναι αυτό που θα έρθει, τι είναι αυτό που θα προβλέπει η λύση, ωσάν να είναι παρόντες και διαπραγματεύονται”, όπως είπε.

Όταν έρθει η ώρα, πρόσθεσε, κανένας δεν θα μείνει μακριά από την πλήρη ενημέρωση, καθώς, όπως εξήγησε, στο τέλος-τέλος δεν είναι ο όποιος ηγέτης, που θα υπογράψει τη λύση, αλλά ο λαός θα αποφασίσει αν την αποδεχτεί ή θα την απορρίψει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι παρατηρείται πρόοδος στις συνομιλίες στο Κυπριακό, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και δρόμος να διανύσουμε. Στη συνάντηση, που είχαν την Παρασκευή οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων έγινε, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ανταλλαγή απόψεων και διασταυρούμενη συζήτηση επί πτυχών της διακυβέρνησης και της ιθαγένειας, εκφράστηκαν οι θέσεις των δύο πλευρών και η συζήτηση θα συνεχισθεί σήμερα.

Η συζήτηση για το περιουσιακό θα συνεχισθεί την Τετάρτη, καθώς γίνεται επεξεργασία και αξιολόγηση θέσεων, που υποβλήθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείς αν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στο κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ότι είναι εφικτή η λύση μέχρι το Μάιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβεί στην όποια εκτίμηση σε σχέση με τον χρονικό ορίζοντα της λύσης.

Σημασία, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, δεν έχει να πούμε αν θα λυθεί μέχρι το Μάιο ή το καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η ουσία θα εξαρτηθεί από την πορεία των συζητήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι αυτή μόνο μπορεί να καθορίσει τη χρονική εξέλιξη της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα