Προβληματισμός, ανασύνταξη, μπόλιασμα…

ΑΠΟΕΛ
Οι τρεις σκέψεις που βρίσκονται σήμερα στο μυαλό του Κετσπάγια και της διοίκησης

Ούτε στο τρίτο φετινό του ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε όπως τον ήθελαν οι φίλοι του. Μοιραία, γνώρισε την ήττα, το αήττητο σερί των 10 αγώνων πήγε στράφι και οι διώκτες του τίτλου πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής στη βαθμολογία. Μάλιστα από χθες η ομάδα του Κετσπάγια έχει συγκάτοικο στην κορυφή, την ΑΕΚ.

Αυτό που στεναχώρησε όμως περισσότερο ήταν η εντός έδρας ήττα,

σ’ ένα παιγνίδι που ο ΑΠΟΕΛ είχε την ευκαιρία να βγάλει εκτός τίτλου την Ανόρθωση, αφού δημιουργήθηκαν οι ευκαιρίες. Βέβαια, υπάρχουν ελαφρυντικά για το αποτέλεσμα. Γράφαμε και πριν από την αναμέτρηση τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας που είχε για τους «γαλαζοκίτρινους» το παιχνίδι, λόγω των σημαντικών απουσιών.

Κι αυτό επιβεβαιώθηκε. Η απουσία του Καβενάγκι ήταν παραπάνω από αισθητή, αφού χάθηκαν ευκαιρίες που ο Αργεντινός μάλλον θα τις μετέτρεπε σε γκολ. Ο Πιατκόφσκι στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε επιβεβαίωσε ξανά πως βρίσκεται έξω από τα… νερά του, ενώ ο Πιέρος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο κινητικός, ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά έχασε το πιο βέβαιο γκολ με το σκορ στο 0-0.

Εμφανείς ήταν και οι απουσίες των Ντε Βινσέντι-Εφραίμ, καθώς αμφότεροι εκτός του ότι είναι αρκετά δημιουργικοί, έχουν και το εύκολο γκολ. Ο Κετσπάγια μετά το τέλος του ντέρμπι δεν άφησε ασχολίαστες τις απουσίες των πιο πάνω ποδοσφαιριστών: «Όταν διαθέτεις τρεις παίκτες που έβαλαν 31 γκολ σε δυο μήνες και δεν έχεις κανέναν από αυτούς σε αυτό το παιχνίδι, σίγουρα θα επηρεάσει την εικόνα της ομάδας».

Πάντως, από πλευράς διοίκησης υπήρξε αντίδραση μετά την ήττα από την Ανόρθωση. Στην χθεσινή προπόνηση που έγινε στον «Αρχάγγελο» μετέβη ο πρόεδρος της εταιρείας, Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος μίλησε στους ποδοσφαιριστές, στέλνοντάς τους ξεκάθαρα μηνύματα. Ο κορυφαίος διοικητικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων», φανερά ενοχλημένος από την εντός έδρας ήττα, κάλεσε τους ποδοσφαιριστές να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να αναλογιστούν το μέγεθος του συλλόγου, την ανωτερότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και να το δείξουν άμεσα.

Πλέον, ακολουθεί το παιγνίδι της Πέμπτης με τη Σάλκε στη Γερμανία και ακολούθως το εκτός έδρας ματς με την Αγία Νάπα. Ο χρόνος για να προετοιμαστεί η ομάδα είναι περιορισμένος, ενώ ο Κετσπάγια βρίσκεται σε αναμονή για τους παίκτες που είναι τραυματίες. Στη χθεσινή προπόνηση οι Καβενάγκι και Εφραίμ συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα και συνεχίζουν να είναι αμφίβολοι. Από την άλλη το θετικό έχει να κάνει με την επιστροφή του Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και δίνει στον Κετσπάγια μια πολύ ποιοτική επιλογή.

Δεδομένες οι προσθαφαιρέσεις
Η αδυναμία του ΑΠΟΕΛ στα ντέρμπι ή ακόμα όταν σημαντικοί παίκτες απουσιάζουν, στοιχίζουν. Ο προβληματισμός για ορισμένους ποδοσφαιριστές μεγαλώνει και παρόλο που ο Κετσπάγια δεν θέλησε να αναφερθεί σε πιθανές προσθήκες που θα γίνουν τον Ιανουάριο, είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει άμεσα σε εισηγήσεις στη διοίκηση. Τη δεδομένη στιγμή ο τεχνικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων» δεν θέλει να διαταράξει το κλίμα στα αποδυτήρια, αφού μέχρι τότε θα προηγηθούν πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Υπάρχουν όμως βασικοί υποψήφιοι ποδοσφαιριστές που θα δουν την πόρτα εξόδου, τη στιγμή που γίνονται οι απαραίτητες προεργασίες για την ενίσχυση του ρόστερ. Ειδικά, είναι πλέον πασιφανές ότι η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη ποιοτικών επιλογών στα άκρα της άμυνας. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των ευρωπαϊκών αγώνων, θα κινηθεί δραστήρια και θα δώσει στη διοίκηση τις εισηγήσεις του, με άμεσο στόχο την ενίσχυση και την κάλυψη ευδιάκριτων κενών στην ομάδα. Το μπόλιασμα του ρόστερ με νέο αίμα είναι αποκλειστικά στα χέρια του προπονητή, ο οποίος θα καθορίσει ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα