Αγαπώ την Κύπρο: O πρώτος παγκύπριος διαγωνισμός φωτογραφίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο πρώτος παγκύπριος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Αγαπώ την Κύπρο», ο οποίος διοργανώθηκε από τη νεοσύστατη εθελοντική ομάδα «Stressball» και αποτελείτο από τρεις ενότητες: (α) Άνθρωπος–Κουλτούρα, (β) Τοπίο–Περιβάλλον και (γ) Φωτογραφία δρόμου.

Όραμα των διοργανωτών μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ήταν η προβολή και η ανάδειξη γνωστών και άγνωστων περιοχών του νησιού μας, αλλά και του πολιτισμού μας. Επιδίωξη ήταν να αναδειχθεί η ιστορικότητα της χώρας μας και ο φυσικός της πλούτος, το κράμα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος. Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν

την ευκαιρία μέσα από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό να εκφραστούν δημιουργικά, καθώς επισκέφθηκαν τα μέρη που απεικονίζονται στις φωτογραφίες τους. Βρήκαν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να γνωριστούν με την ιστορία και την κουλτούρα του νησιού.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου στην Παλαιά Αγορά Παλλουριώτισσας, ο συντονιστής της Ομάδας του Stresball Γιάννης Κανάρης ανέφερε ότι ο Διαγωνισμός αγκαλιάστηκε από το ευρύ κοινό της Κύπρου, δηλώνοντας συμμετοχή περίπου 300 άτομα. Ωστόσο, ενδιαφέρον επέδειξαν λάτρεις της φωτογραφικής μηχανής και από το εξωτερικό. Ο διαγωνισμός άρχισε τον Αύγουστο και ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Ο κ. Κανάρης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, που αποτελείτο από τους Ανδρέα Τσάρτα, Μάριο Χριστοφή και Αντρέα Νεοφύτου, καθώς και όλους όσοι στήριξαν την εθελοντική αυτή προσπάθεια.

Αρωγοί και συμπαραστάτες στάθηκαν στην όλη διοργάνωση ο Δήμαρχος Λευκωσίας και οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, οι οποίοι παρευρέθηκαν και στην τελετή βράβευσης.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σε χαιρετισμό του, ανέφερε ότι η ιδέα αυτή άρεσε στον κόσμο και θα ήταν ευχής έργο να γίνει θεσμός για το μέλλον. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η Κύπρος, είπε, τέτοιες πρωτοβουλίες εξυψώνουν το ηθικό των νέων, αλλά και όλων όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργούν και να προάγουν τον πολιτισμό μας. Μέσα από απλές εθελοντικές δράσεις, ανέφερε, μπορούμε να κάμουμε πάρα πολλά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία στηρίζει όλες τις δράσεις του Stressball από την ημέρα της ίδρυσής του. Αναφερόμενη στα έργο που επιτελεί η εθελοντική ομάδα, ενεθάρρυνε ακόμη περισσότερο τους διοργανωτές για άλλες ακόμα παρόμοιες δραστηριότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος.

Η ομάδα του Stressball εδρεύει στο Σπίτι του Εθελοντή στην Κοκκινοτριμιθιά, χάριν του προσωπικού ενδιαφέροντος που επέδειξε ο ίδιος ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε στον διαγωνισμό της φωτογραφίας «Αγαπώ την Κύπρο». Συνεχάρη τους βραβευθέντες και όλους όσοι έλαβαν μέρος σε αυτό το όμορφο ταξίδι φωτογραφίας.

Στην κατηγορία «Άνθρωπος – Κουλτούρα», βραβείο απέσπασαν οι Μαρία Μυλωνά, Παναγιώτης Κυριάκου και Στέλιος Μιχαηλίδης. Σε αυτή την κατηγορία δεν δόθηκαν έπαινοι, λόγω έκτακτης ακύρωσης δυο εκ των νικητών.

Βραβεία για την Κατηγορίας «Τοπίο – Φύση», απονεμήθηκαν στους Ανδρέα Φιλιαστίδη και Παναγιώτη Κυριάκου. Έπαινο παρέλαβαν η Αγγελική Στεφανίδη και ο Στάθης Ιακωβίδης.

Για την κατηγορία «Φωτογραφία Δρόμου», βραβείο απονεμήθηκε στους Λουϊζα Τσαγγαρά, Παναγιώτη Κυριάκου, και Στάθη Ιακωβίδη. Έπαινο εξασφάλισε ο Παναγιώτης Κυριάκου.

Η Κριτική Επιτροπή επέλεξε και συμπεριέλαβε στη βράβευση και τρεις φωτογραφίες που κατέγραψαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο γενικό πλαίσιο ολόκληρου του Διαγωνισμού. Βραβεία στην κατηγορία “overall” δόθηκαν στον Ανδρέα Φιλιαστίδη, τη Μαρία Μυλωνά και τη Λουϊζα Τσαγγαρά.

Για όλες τις κατηγορίες δόθηκαν πλούσια δώρα. Η εθελοντική ομάδα του Stressball ευχαριστεί ιδιαίτερα τους: Tus Airways, Κατάστημα “The shop by i-create», Cyprus Family Bike, Doros Neophytou Camera Repairs, Ξενοδοχείο Casale Panayiotis, DJI Cyprus, Merchants coffees, και το κατάστημα Οrganic Fusion.

Keywords
Τυχαία Θέματα