Τα "έψαλλε" από τα κατεχόμενα στον Ερντογάν, η Κ. Κληρίδου

Από τα κατεχόμενα έκανε το comeback της η κόρη του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Καίτη Κληρίδου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας του, και το Κυπριακό είναι αυτό που μπορεί να επιλυθεί πιο εύκολα, δήλωσε η τέως Επίτροπος Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων και Θρησκευτικών Ομάδων Καίτη Κληρίδου μιλώντας στο "διεθνές πανεπιστήμιο Κύπρου" στα κατεχόμενα.

Η κ. Κληρίδου είπε πως αναμένει από τον κ. Ερντογάν να προσφέρει στήριξη για μια λύση

στην Κύπρο, ενώ παράλληλα σημείωσε πως στο παρελθόν δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί μια λύση με βάση μια ομοσπονδιακή δομή, επειδή ο πρώην Τ/κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επιθυμούσε συνομοσπονδία ή δυο ξεχωριστά κράτη.

Είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί προχωρούν τώρα με βάση τον ίδιο στόχο και είναι αποφασισμένοι να φθάσουν σε μια λύση που να βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδιακή δομή.

Η κ. Κληρίδου ανέφερε επίσης πως έχουν δοθεί διαφορετικές εξηγήσεις στις δυο κοινότητες για το κυπριακό πρόβλημα και πως η κάθε πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης. Εξέφρασε τη θέση πως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις της μίας ή της άλλης πλευράς.

Η κ. Κληρίδου είπε ακόμη πως η Εκκλησία δεν έχει μεγάλο ρόλο στα πολιτικά σε σύγκριση με το παρελθόν, αλλά έχει ακόμη κάποια επιρροή στον κόσμο.

Εξέφρασε, εξάλλου, τη θέση πως ο καλύτερος τρόπος για διοχέτευση του φυσικού αερίου από την Κύπρο στην ΕΕ είναι μέσω της Τουρκίας και πρόσθεσε πως μια λύση είναι απαραίτητη για τη μέγιστη αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα